Млади фудбалери са КиМ у посети Врбасу

Тридесетак младих фудбалера из Грачанице са Косова и Метохије стигли су у Врбас на традиционални турнир у фудбалу чији је домаћин Фудбалски клуб "Врбас ЦФК", пренела је Радио-телевизија Војводине. Деца годишта 2010, 2012. и 2014. смештени су у породицама фудбалера из Врбаса, те ће гости са Косова, осим за фудбалска надметања, имати прилике и за дружење и забаву, истиче тренер Фудбалског клуба "Врбас ЦФК" Душан Ђедовић.

Већ неколико година, на заједничком турниру и дружењу, гости младих фудбалера из Врбаса су малишани из фудбалског клуба из Грачанице са подручја Косова. Данас и сутра играће се по десетак утакмица.

"Они се знају од раније и деца иду код друге деце, у њихове породице и они се већ то и сами договарају. Традиционално то радимо већ годинама и заиста је то посебан доживљај за децу која су домаћини, али и за госте, верујем. Углавном родитељи децу воде на клизалишта, у неки обилазак, провод, играонице, зависи од узраста деце. Данас је за њих осмишљен базен, тако да ће након утакмица које почињу у десет имати од 18 часова бесплатан базен у Центру за физичку културу. Имамо добру подршку општине, а нарочито спортског центра "Драго Јововић" који је труде да наши гости имају комплетан угођај."

Душан Ђедовић додаје да ће у наредна два дана по систему "5 плус 1" деца са Косова играти против фудбалера из Врбаса, али и других клубова из околине.

"Ту је фудбалски клуб 'Сутјеска' из Бачког Доброг поља, 'Русин' из Руског Крстура, наше две екипе из Врбаса, клуб 'Грачаница'... Данас се са утакмицама креће у 10, сутра у 11 часова, а биће ту око педесетак, шездесеторо деце по дану и много утакмица. Радујемо се размени искустава са тренерима и фер плеју, " истакао је Ђедовић.

Тренер фудбалског клуба из Грачанице Милена Крстић захвалила се домаћинима на организацији и гостопримству.

"Сарадња је почела пре неколико година преко моје пријатељице и заиста смо се брзо и чврсто повезали. Ми смо сви пријатељи, сви се волимо, дружимо и стварно сам срећна. Ове године нас је дошло најмање 25 дечака и двоје одраслих, али ранијих година долазило нас је и по 40, међутим, сад због распуста и сезоне вируса нисмо могли да окупимо више деце. Сваки пут се радујем када долазимо овде, као и малишани, дечаци. Они једва чекају да дођу и да се поново виде са својим другарима. Захваљујем се и свим родитељима на великом гостопримству. Деца увек одавде понесу пуно лепих утисака, поклона и презадовољни су. Стварно немам речи колико су сви овде дивни."

Подршку за организовање турнира дали су и општина Врбас, као и Центар за физичку културу "Драго Јововић", у чијој великој хали ће се током викенда играти утакмице.

извор: РТВ

фото: Александра Ленђер

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"