Завршни радови на вијадукту код Врбаса

Вијадукт у Врбасу је највећи и најсложенији грађевински објекат на делу треће деонице међународне брзе пруге од Београда до Будимпеште. Налази се на 108 километара дуге деонице брзе пруге између Новог Сада и Суботице. Укупно ће бити изграђено 58 објеката, када пруга буде завршена.

Како напредују радови погледајте у видеу портала Vojvodinauživo.

Вијадукт у Врбасу један је од четири објекта који ће бити изграђен изнад канала Дунав – Тиса – Дунав (ДТД). Укупне је дужине око 1.417 метара и биће двоколосечан, са размаком колосека од четири и по метра. Сви стубови новог железничког вијадукта у Врбасу су армиранобетонски, док се челичним конструкцијама премошћава укупно осам распона, сваки дужине 48,7 метара. Изградњом новог железничког вијадукта у Врбасу овај град ће бити премошћен пругом, чиме ће целокупна безбедност саобраћаја бити подигнута на највиши ниво.

Изградња брзе пруге Нови Сад – Суботица за брзину од 200 километара на сат је у пуном јеку и интензивно се гради на великом броју локација дуж целе трасе. Уговорени рок за завршетак радова је до краја августа 2025, али је планирано да радови буду завршени до краја 2024. године. На деоници Нови сад – Суботица, како је раније најављено, биће изграђено 30 надвожњака, 13 подвожњака, пет галерија, као и по два пешачко-бициклистичка потходника и потпорне конструкције уз галерију.

tekst, foto, video: Vojvodinauživo

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"