Врбас улаже 1,8 милиона динара у опремање Саветовалишта за децу

Општина Врбас добила је на конкурсу Министарства за бригу о породици и деци 1,1 милиона динара за унапређивање услова у Саветовалишту за децу Службе за здравствену заштиту деце Дома здравља "Вељко Влаховић". Поред средстава добијених од министарства, локална самоуправа обезбедиће додатних 740.000 динара. Свих 1,8 милиона биће употребљено за куповину опреме за Саветовалиште. Биће набављени столови за превијање беба, фрижидер за вакцине, терапијски стол, вага за мерење беба, висиномер са вагом, атропометар-дужинометар за бебе, апарат за мерење сатурације, подоскоп, отоскоп, инхалатор, ормар за лекове, отоман за преглед, рефлетор са стативом, аспиратор и апрата за мерење притиска с мажетнама за децу.

Уручујући уговоре градоначелницима и председницима општина, министарка Дарија Кисић је истакла да су локалне самоуправе најбољи и најзначајнији партнер Министарства на чијем је челу.

"И ове године смо, као и прошле, скоро половину нашег буџета издвојили за пронаталитетне мере, у шта улажемо заједно са јединицама локалне самоуправе. Срећна сам због резултата које смо прошле године постигли у 52 локалне самоуправе, а ове године радићемо још више, јер је укључено више општина и градова", рекла је она.

Уговор је у Министарству за бригу о породици и демографију потписала заменица председника општине Врбас Тијана Алексић.

"У Служби за здравствену заштиту деце Дома здравља 'Вељко Влаховић' обавља се велики број медицинских услуга. У оквиру Саветовалишта за одојчад и децу у 2023. години обављено је 9.228 прегледа, док је Служба педијатрије имала 53.769 прегледа. У школском диспанзеру у току прошле године било је 25.722 прегледа, а у предшколском диспанзеру 16.683 прегледа. У Саветовалишту је прошле године обављено 869 ултразвучних прегледа. За целу оптшину Врбас је значајно што ћемо унапредити и осавременити рад ове важне здравствене службе", рекла је заменица председника општине Тијана Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"