У среду и четвртак могуће обилне падавине

Министарство унутрашњих послова - Сектор за ванредне ситуације - УПРАВА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ, издала је упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера поводом могућих обилних падавина које се могу очекивати у среду и четвртак, 08. и 09. маја.

"Републички хидрометеоролошки завод је проследио упозорење за територију Републике Србије која се односи на локално обилне пљускове са грмљавином и појаву града у среду (8. 5. 2024. године) и четвртак (9. 5. 2024. године). У среду и четвртак очекује се нестабилно време, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином, а понегде у југозападним, централним и источним крајевима Србије и са краткотрајним временским непогодама, праћеним суградицом и градом, а локално и великом количином падавина за кратко време (већом од 20 mm за 3 h).

С обзиром на најављену промену времена, може се очекивати у зони локалних пљускова могућност појаве бујичних и урбаних поплава. Такође, може доћи до проблема у саобраћају, транспорту и другим видовима комуникације, ризика од пада грана које се ломе са дрвећа и потенцијалне опасности од уништења кровова на зградама. Постоји и ризик од удара грома који може изазвати проблеме у раду свих уређаја који користе електричну енергију и иницирати појаву ватре и самим тим представљати опасност за живот људи и животиња", наводи се у упозорењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"