Подељене медаље на VIII Јуниорском купу нација

Након пет дана жустрих и интересантних борби на рингу Центра за физичку култури "Драго Јововић", у Врбасу је свечано затворен VIII Јуниорски куп нација у боксу. Стотинак боксера из десет држава са три континента поново су показали да племенита вештина има светлу будућност, као и да Врбас и Бокс клуб "Чарнок", уз подршку Боксерског савеза Србије, већ скоро деценију дају пун допринос да та будућност буде баш таква.

"Успешно смо окончали VIII Јуниорски куп нација у боксу у нашем граду. Успели смо да одржимо континуитет турнира, што је јако значајно, није лако изборити се да овакав међународни догађај уопште буду у Врбасу, с обзиром да многи градови претендују да буду организатори. Имамо потписан уговор са општином Врбас и Боксерским савезом Србије па успевамо у намери да редовно будемо домаћини турнира. Заслугу за то има и Боксерски клуб 'Чарнок' који бележи одличне резултате, што нам, уз претходно искуство, даје пун легитимитет у намери да организујемо Јуниорски куп нација у боксу. Ове године имали смо такмичаре из 10 држава, што је веома добар број ако знамо да баш данас, 12. маја, почиње велики боксерски турнир у Мађарској, 78. по реду, један од најјачих у светуа, а за нешто мање од месец дана почиње и Европско првенство за јуниоре. Задовољни смо бројем освојених медаља, наше репрезентације су међу прве три и у мушкој и у женској конкуренцији, и била је ово добра прилика да се издвоје они који ће се борити за титуле најбољих у Европи", рекао је Игор Шкундрић, члан тима који је организовао VIII Јуниорски куп нација у боксу. 

За најбољег боксера VIII Јуниорског купа нација проглашен је Занарбек Куаншули из Казахстана, за најбољег техничара његов сународник Јерасил Маратов, за најборбенијег боксера Лука Катић из Србије, за најбољег иностраног боксера Василије Кујунџић из Црне Горе, док је најбољи домаћи боксер Павле Поповић. У мушкој конкуренцији најбоља је репрезентација Казахстана, друго место припало је Италији, а треће Србији.

У женској конкуренцији најбоља боксерка VIII Јуниорског купа нација Соња Вукшић из Србије, најбоља техничарка је Параскева Тсакалели из Грчке, а најбоља домаћа боксерка Наташа Лукић. У екипној конкуренцији највише су показале репрезентативке Хрватске, на друго место пласирала се Србија, а на треће Бугарска.    

Најбољи судија турнира је Немања Милутиновић.

Захвалнице за подршку организаторима у настојању да турнир протекне у најбољем реду, добили су Дом здравља "Вељко Влаховић", Полицијска станица Врбас, Црвени крст Врбаса, Културни центар Врбаса и Петар Тунгуз.

photo: Boks Zapis

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"