Отворена јубиларна 50. Палета младих

У оквиру овогодишњег Фестивала поезије младих у Ликовној галерији Културног центра Врбаса у среду је отворена јубиларна, 50. Палета младих, изложба слика уметника који се наменски јављају за учешће у овом традиционалном пратећем програму најпознатије врбаске културне манифестације.

Овогодишња победница, међу 12 позваних уметника, према оцени селекторке Славице Жарковић, историчарке уметности из Зрењанина, је Анастасија Милеташкић, студенткиња четврте године основних студија сликарства на Академији уметности у Новом Саду. Поред селекторке, о 50. Палети младих, о изложбама из претходних деценија и уметничком наслеђу које се створило кроз пола века дуго трајање, говорили и др Горан Деспотовски, мр Горан Кнежевић, др Данило Вуксановић и Сава Степанов, ликовни критичар.

Присутне је у име Културног центра Врбаса поздравила Милијана Радовановић, уметничка директорка  Палете младих. У музичком делу програма учествовао је састав "Trio Academos" са Академије уметности у Новом Саду. Изложба 50. Палете младих доступна је до 07. јуна.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"