Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

У част финалиста Фестивала поезије младих, који се 56. пут одржава у Врбасу, приређен је свечани пријем у згради Скупштине општине Врбас. Финалистима је добродошлицу у Врбас прва пожелела заменица председника општине Тијана Алексић, која је истакла да је Врбас више од пет деценија престоница песништва.

"Врбас је с поносом већ 56. година домаћин Фестивала поезије младих и током више од пола века позиционирао се као престоница песништва. Овде су стасала и постала значајна и утицајна многа песничка имена. Због тога је Фестивал поезије младих задржао ореол незаобилазне одскочне даске на путу књижевног успеха. Доказ томе је што су и ове године на фестивалу учествовала 72 песничка рукописа. То је потврда да поезија има светлу будућност. Победницима које ћемо сазнати у суботу честитам унапред, а свима желим плодну песничку будућност и успех у даљем књижевном стваралаштву", рекла је Алексић.

Пријему је присуствовало десет финалиста, међу којима се крије и победник, а он ће бити познат у суботу, на финалној вечери. То су: Милица Боровчанин из Сокоца, Симона Дмитровић из Београда, Павле Зељић из Липничког Шора, Ђорђе Јовановић из Београда, Амар Личина из Новог Пазара, Милош Михаиловић из Новог Сада, Михајло Танић из Београда, Јелена Шарковић из Новог Сада, Раде Шупић из Лазаревца и Тања Малетић из Београда.

Уз младе песнике, заменица председника општине Врбас дочекала је и друге госте фестивала: књижевнике Мирка Вуковића, Бора Капетановића, Дина Бурџовића, Драгана Лакићевића, Братислава Милановића и Данила Јокановића. Све госте домаћинима је представио Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"