У недељу превентивни прегледи у ДЗ и ОБВ

Због великог интересовања грађана, Министарство здравља у недељу, 26. маја, наставља акцију бесплатних превентивних прегледа, коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције.

Том приликом, у периоду од 08.00 до 17.00 часова, и у Дому здравља "Вељко Влаховић" и Општој болници Врбас биће организовани физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледани кичма, стопала и целокупни локомоторни систем.

Такође, у истом периоду, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, брзо и ефикасно провере крвну слику и измере крвни притисак, провере хормоне штитасте жлезде, обаве пулмолошки преглед (а сваком грађанину старијем од 50 година и са пушачким стажом дужим од 30 година биће обавезно урађен и РТГ плућа), и ураде тумор маркере простате.

И овога пута сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље. Подсетимо, протекле недеље је 23.000 грађана обавило превентивне прегледе, а код њих 1.800 уочене су здравствене неправилности и послати су на даљу дијагностику и лечење.

Министарство здравља и овом приликом изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе, и позива све да исто учине и ове. Нарочито се апелује на родитеље деце предшколског и школског узраста, која услед недовољно физичке активности и увећања времена које проводе испред екрана мобилних телефона, све чешће имају проблеме локомотроног система, односно кичменог стуба.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"