Милан Глушац председник општине Врбас, Тијана Алексић председница СО Врбас

Милан Глушац изабран је за председника општине Врбас а Тијана Алексић за председницу Скупштине општине Врбас, одлучили су одборници локалног парламента на данас одржаној конститутивној седници. Глушцу ће ово бити трећи мандат на челу општине. Исту дужност обављао је од 2016. до 2017. године и потом од 2017. до 2020. године. У тринаестом сазиву био је народни посланик у Скупштини Србије. Алексићева је пре избора за председницу општинског парламента била заменица председника општине.

За заменика председника општине Врбас изабран је Јован Ковачевић, а за заменицу председнице Скупштине општине Марјана Мараш. Чланови Општинског већа биће Срђан Станић, Ивор Лукин, Јасна Бјелица, Јована Вујтовић, Мила Сузић, Наташа Миловић и Миклош Дубињи.

Милан Глушац истакао је да се "у Врбасу никад није радило и градило као од доласка на власт Српске напредне странке и коалиционих партнера".

"У претходних 10 година реализовали смо инвестиције вредне више од 6,2 милијарди динара. Реконструисали смо велики број школа и вртића, Општу болницу, домове здравља, домове културе, путеве и улице, спортске објекте и дечија игралишта. Изградили смо централни пречистач отпадних вода, као и део канализационе мреже. Изградили смо нов водовод до Куцуре и Савиног Села, пребацили систем даљинског грејања са мазута на гас. И то је само део онога што смо урадили", истакао је Глушац.

Он је навео да се у наредном периоду очекује реализација великог броја инвестиција. "Бољи живот грађана Врбаса је наш главни задатак. Они су 02. јуна јасно рекли да подржавају политику напретка и развоја, гласали су за Врбас сутра, за Врбас будућности. Гласасли су за наставак пројеката који унапређују квалитет њиховог живота. Урадили смо много и урадићемо још више. За бољи живот грађана Змајева, Бачког Доброг Поља, Куцуре, Савиног Села, Равног Села и Врбаса", рекао је Глушац и додао да је за свеукупни развој општине Врбас посебно значајно што ће крајем године бити отворена брза пруга Суботица - Нови Сад, као и градња брзе саобраћајанице 'Осмех Војводине' и реконструукција пруге Врбас -  Сомбор.

Након избора за председницу Скупштине општине Врбас Тијана Алексић је истакла да ће нови сазив локалног парламента наставити да пружа подршку великом броју развојих пројеката, који су у току и чија се реализација очекује у наредном периоду. Конститутивном седницом до избора председнице СО, председавали су најстарији и најмлађи одборници - Урош Клачар и Милица Ђурић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"