Пасуљијада на Косанчићу - место за добро дружење

Косанчић је у суботу био домаћин XV Пасуљијаде, традиционалног такмичења у кувању познатог специјалитета, које редовно окупља учеснике и посетиоце из целе општине Врбас и околних градова. Ове године до првог места и титуле најбољег мајстора за спремање пасуља покушало је да дође више од 20 екипа, али то није једини специјалитет који се спремао на Косанчићу. Са почетком такмичења уз пасуљ су припремани и специјалитети са роштиља, испод сача и на друге начине, тако да је трпеза на Косанчићу била једна од најбогатијих и најразноврснијим међу свим гастро манифестацијама у општини Врбас.

Пасуљијаду у Косанчићу отворио је Милан Глушац, председник општине Врбас.

"Задовољство је бити у прилици дружити се са оволико људи свих генерација, заљубљеника у фантастичну природу која краси Косанчић и заљубљеника у кување и специјалитете нашег краја. Пасуљијада и сличне манифестације нам пружају шансу да се боље упознамо, да се зближимо, разменимо искуства и идеје, оснажимо односе, из чега увек може израсти неки нови пројекат и заједничко деловање у корист друштва. Косанчић има потенцијал да буде оаза мира и одмора, место на ком се може развијати туризам више врста, али је потребно да свему приступимо плански и створимо услове да људи долазе овде и упознају се са оним што краси ово место. Због тога ће општина Врбас увек бити подршка свим удружењима грађана која активно промовишу наш град и сва села, задовољство је видети како грађански активизам једне групе људи може да покрене већи део заједнице. То доказује данашња Пасуљијада и све честитке Удружењу за одличну организацију, на нама је да увек станемо иза вредних људи и помогнемо им", рекао је приликом отварања XV Пасуљијаде Милан Глушац, председник општине Врбас.

Организатор такмичења, Удружење "Пасуљијада", обезбедило је за све учеснике неопходне састојке за добар пасуљ, а екипе су имале обавезу да са собом понесу само тајни рецепт и тајну технику како доћи до најукусније порције. Према правилима жирија, оцењивала се боја порције и ниво укуваности, укус меса и целовит визуелни утисак. Подршку Пасуљијади пружиле су општина Врбас и Туристичка организација ОВ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"