Свечани пријем за олимпијску кошаркашицу Машу Јанковић

Председник општине Врбас Милан Глушац организовао је свечани пријем за учесницу Олимпијских игара у Паризу, репрезентативку Србије у кошарци, Врбашанку Машу Јанковић. Поред Глушца, пријему су присуствовали и заменик председника општине Јован Ковачевић и члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић.

Глушац је упутио честитке освајачима медаља на Олимпијским играма и истакао да је Маша Јанковић једна од најуспешнијих спортисткиња у новијој историји Врбаса.

"Врбас је град спорта и град успешних спортиста. Маша Јанковић је са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Европском првенству у Валенсији 2021, а пласман међу осам најбољих екипа на Олимпијским играма, у јако тешкој конкуренцији, јесте резултат вредан пажње. Осим тога, Маша је за своје спортске успехе и достигнућа награђена Октобарском наградом, највећим општинским признањем", рекао је Глушац.

Како је истакао, општина Врбас инвестира значајна средства у унапређење услова за бављење спортом.

"Подршка спортским клубовима и улагање у спортску инфраструктуру су неопходни услови за развој како професионалног, тако и рекреативног спорта. У последњих 10 година реализиовали смо значајне инвестиције. На стадиону су уређене атлетске стазе, у главној дворани ЦФК 'Драго Јововић' је постављемно 1.200 квадрата новог паркета, а коришћење садржаја ЦФК је бесплатно за све спортске клубове. Адаптиране су просторије ФК 'Сутјеска' и фискултурна сала у школи у Бачком Добром Пољу. Изграђено је ново игралиште у блоку Саве Ковачевића и реконструисан кошаркаши терен у Змајеву. У Равном Селу је заједно са Домом културе изграђен нови спортски терен са трибинама. Изграђени су терени и теретане на отвореном у селима и граду. У току је реконструкција градског стадиона, а за подршку спорстким клубовима ове године је издвојено 49,5 милиона динара. Наставићемо да улажемо у спорт, како би осигурали настајање нових спортских асова", закључио је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"