Свечани пријем за Јовану Поповић, бронзану са ЕП за јуниорке

Председник општине Врбас Милан Глушац и његов заменик Јован Ковачевић организовали су свечани пријем за Јовану Поповић, освајачицу бронзане медаље на недавно завршеном Европском јуниорском првенству у кошарци, одржаном у Португалији. Репрезентативке Србије у мечу за бронзу савладале су Израел резлтатом 72:56, а са 28 постигнутих поена Јована је била једна од најзаслужнијих за убедљиви тријумф. Млада Врбашанка, која је прве кошаркашке кораке начинила у Центру за физичку културу "Драго Јововић" и која је прошла све млађе категорије Женског кошаркашког клуба Врбас, изабрана је у идеалну петорку Европског првенства. У просеку је бележила 16,3 поена, 4,3 асистенције и 4,6 скокова, уз индекс корисности 18,7.

Председник општине Врбас Милан Глушац честитао је Јовани освојену медаљу и постигнуте резултате.

"Врбас је поносан на успехе својих спортисткиња. Пре десетак дана Јована Поповић је обрадовала цео Врбас, али и целу Србију, бриљантном партијом, и изузетном победом над репрезентацијом Израела, и освајањем брознане медаље на Европском јуниорском првенству. Јована ће у октобру напунити тек 17 година и сасвим је сигурно да је пред њом изузетна каријера, и да нас њени велики успеси тек чекају у будућности. Општина Врбас ће наставити да улаже у развој спортске инфраструктуре, у реконструкцију постојећих и изградњу нових спортских објеката и терена, као и у подршку спортским клубовима и организацијама. А коришћење садржаја ЦФК 'Драго Јововић' бесплатно је за све спортске клубове", рекао је Глушац, и подсетио да је општина недавно организовала пријем за Машу Јанковић сениорску репрезентативку у кошарци, учесницу Олимпијаде у Паризу и освајачицу златне медаље на Европском првенству за сениорке 2021. године.

Јована Поповић је са кадетском репрезентацијом Србије прошлог лета освојила Европско првенство Б дивизије. Била је МВП финанле серије Прве женске кошаркашке лиге, и многи сматрају да ће она, по играчким квалитетима бити наследница Ане Дабовић на месту плејмејкера.

Јована се захвалила на пријему и истакла да јој је изузетно важно да општина Врбас у којој је стасала подржава успешне спортисте и улаже у развој професионалног и рекреативног спорта.

"Мој први тренинг је био у малој хали ЦФК 'Драго Јововић'. Дошла сам на очев наговор. Он је сматрао да пливању треба да прикључим и спорт са лоптом. Моја сестра је већ тренирала, па сам дошла и ја да пробам. Већ на првом тренингу сам схватила да ми се допада и да је кошарка спорт за мене", рекла је Јована.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"