Врбас посвећен неговању гастрономског наслеђа

У холу Центра за физичку културу "Драго Јововић" у Врбасу, у оквиру годишњег дружења Актива жена I Mесне заједнице, одржано је такмичење у прављењу слатко-сланих кифли. Учествовало је више од 30 чланица Актива жена, а учесницама и гостима се обратио председник општине Врбас Милан Глушац. Он је истакао да општина Врбас у склопу очувања културног наслеђа и промоције туристичких капацитета негује многе гурманске обичаје.

"Лепо је што смо као заједница посвећени неговању свог гастрономнског наслеђа. У својој богатој лепези догађаја посвећених храни, уз 'Капушњик фест', 'Фестивал новог хлеба', 'Пасуљијаду', 'Куцурску жетву', имамо и такмичење посвећено слатким и сланим кифлама. Кифле су заједнички специјалитет целе наше заједнице, свих наших нација", рекао је Глушац и додао да је мало удружења која имају тако дугу традицију као Актив жена I Месне заједнице Стари Врбас.

"Иза нас је више од 40 година хуманитарног рада, одговорног ангажовања и постојања, преданости, посвећености и заједништва, то је традиција коју треба респектовати и уважавати", поручио је Глушац. Он је истакао да општина са задовољством подржава овакве манифестације јер оне чувају наслеђе и на најбољи начин сведоче о повезаности заједнице.

"Желим вам много успеха у вашем будућем раду и данашњем такмичењу. У општини Врбас имате поузданог савезника и покровитеља. Не могу сви освојити прво место, али на оваквом надметању су сви победници. Сви ћемо са задовољством уживати у вашим кулинарским мајсторијама", рекао је Глушац.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"