Глушац и Ковачевић обишли Дечији риболовачки камп

Милан Глушац, председник општине Врбас, и Јован Ковачевић, заменик председника општине, обишли су данас 23. Дечији камп модерног шаранског риболова. Едукативно дружење младих љубитеља риболова траје током викенда, 24. и 25. августа, и то на Змајевачким језерима на реци Јегрички, а огранизатор је Удружење спортских риболоваца "Бас 021" из Врбаса. На кампу се окупило више од 120 девојчица и дечака од седам до 15 година старости, са којима ради чак 30 инструктора.

Камп има за циљ да, по принципу ухвати и пусти, деци приближи чари спортског риболова. Рад са децом подељен је у групе. У свакој од девет група ангажовано је најмање два инструктора, међу којима има и оних који су пре деценију или две и сами као деца посећивали камп.

Председник општине Врбас Милан Глушац приликом отварања истакао  је да је камп врло корисна манифестација, коју општина Врбас са задовољством подржава.

"Бављење риболовом на спортски начин и стицање навике очувања животне средине су основне идеје кампа, организованог са надом да ће деца усвојити ове навике. Поред едукативних елемената, камп има и друге бенефите. Боравак у природи, на предивним Змајевачким језерима биће користан и незабораван доживљај за већину малишана. Велики број деце која се пријављују сваке године сведочи о томе да је камп добро и квалитетно организован. Уверен сам да ће успомене на Врабас и Змајевачка језера памтити целог живота као лепу и пријатну успомену, и да ће се многи од њих вратити и следеће године да се друже, уживају у риболову и природи. Општина Врбас ће наставити да пружа подршку оваквим манифестацијама", рекао је Глушац.


     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"