Почела Европска недеља мобилности

Председник општине Врбас и заменик председника, Милан Глушац и Јован Ковачевић, заједно са активистима Црвемог крста и запосленим у Дому здравља "Вељко Влаховић", означили су у понедељак почетак Европске недеље мобилности. Прва акција спроведена је на заједничком јавном простору, на Тргу Николе Пашића, стављајући већ првог дана у фокус тему овогодишње кампање - ЗАЈЕДНИЧКИ ЈАВНИ ПРОСТОРИ, који треба да служе за окупљање људи и дружење, те промоцију, у овом случају, здравих начина живота и алтернативних начина кретања.

Првог дана кампање чији је мото и ове године "Крећимо се квалитетније", на Тргу Николе Пашића активисти Црвеног крста разговарали су са грађанима о њиховим навикама при кретању, потенцирајући оне видове који чувају здравље, док су запослени у Дому здравља "Вељко Влаховић" понудили грађанима да брзо и ефикасно измере крвни притисак и ниво шећера у крви, без услова да са собом имају здравствену књижицу и не чекајући у реду за ову услугу. 

"Управо би промене устаљених начина кретања, онолико колико је то могуће, значајно могле унапредити здравље појединаца, али и заштитити животни простор од брзе девастације коју на разне начине доноси прекомерна употреба аутомобила, мотора, возила градског превоза и сличних облика кретања. Наша је обавеза да створимо услове за безбедно кретање пешака и бициклиста, граде се нове и обнављају старе бициклистичке и пешачке стазе, јер су то неопходни услови за квалитетије кретање. Једнако је важно да код младих људи на време усадимо љубав и знање о предностима здравих начина кретања, о бенефитима који се на тај начин остварују и, уверен сам, добићемо здравије друштво и инфраструктурно добро опремљен град", рекао је овим поводом Милан Глушац, председник општине Врбас.

У наставку кампање, 19. септембар, биће обележен као дан без моторизованих видова кретања.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"