Пажљивко међу врбаским првацима

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је данас извођење представе "Пажљивко" за ученике првог разреда основних школа.

О правилима која важе у саобраћају, о безбедности на путу од куће до школе, са првацима је дуго разговарао популарни лик, који је кроз игру и песму успешно најмлађим генерацијама ставља до знања колико је важно знати основна правила и научити многа нова, и како се одговорно понашати на улици, на пешачком прелазу, крај пута, у сваком тренутку.

Милош Милекић из Агенције за безбедност саобраћаја захвалио је члановима Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас, на препознавању важности ове акције, јер је свака прилика да се кроз интерактивну представу стекну нова знања и утврде већ стечена, увек добродошла јер унапређује безбедност најмлађих у саобраћају. "Све наше активности усмерене су у испуњење једног од главних циљева Националне стратегије за базбедност саобраћаја за период од 2023. до 2030. године, а то је нулта толеранција за број деце погинуле у саобраћајним незгодама, тзв. Визија нула; нула погинуле деце у саобраћају 2030. године", рекао је Милекић.

Тијана Алексић, председница Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас, истакла је да се ово тело у континуитету и низом различитих акција залаже за унапређење сигурности у саобраћају свих учесника, али да је фокус увек на младима. "Усвајање ове врсте знања код младих људи може донети најбоље резултате у будућности, важно је да код младих од најранијих дана створимо добре навике, а представа 'Пажљивко' је један од посебно ефикасних начина усвајања знања, јер је истовремено и едукативна и забавна. Наша је обавеза да пружимо могућност младима да на време уче саобраћајна правила и важно је да нам у томе увек помажу вртићи, школе и родитељи. Редован партнер у свим нашим акцијама су и наши пријатељи из Полицијске станице Врбас", рекла је Тијана Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"