Бициклисти знају - "Крећимо се квалитетније"

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас, у сарадњи са Полицијском станицом Врбас, организовао је данас нову акцију поводом обележавања Европске недеље мобилности.

Након обраћања свим заинтересованим грађанима на тему здравих стилова живота, које је организовано првог дана кампање, а затим акције у којој је, у уторак, популарни лик Пажљивко учио врбаске прваке саобраћајним правилима, на ред су дошли бициклисти. За њих је данас организована подела светала како би били уочљивији на путу, уз разговор о бенефитима које доноси ова врста превоза, и здрављу поједница и заштити животне средине. 

"Бициклисти на најбољи начин промовишу мото овогодишње кампање - 'Крећимо се квалитетније'. Њихов избор је одличан, чувају своје здравље, не чине никакву штету заједничком животном простору, на њих тешко могу да утичу гужве у саобраћају, лако се крећу и у доброј мери брзо стижу на одредиште. Наш тим данас им је поклонио светла за вожњу при слабојој видљивости, да буду уочљивији другим учесницима у саобраћају, указао им на неке од опасности које прете свим бициклистима и на шта треба посебно да обрате пажњу. Надамо се да ће развојем инфраструктуре, посебно бициклистичких стаза, заједнички јавни простор бити још више испуњен љубитељима двоточкаша", саопштено је након акције из Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"