Отворен "Панонски вашар", у Врбасу више од 1.000 фолклораша

"Панонски вашар", смотра фолклорних ансамбала свих генерација, окупио је у Врбасу више од 1.000 учесника из целе Војводине. У оквиру манифестације одржаће се 45. Фестивал фолклорних традиција Војводине, 15. Фестивал дечјег изворног стваралаштва и 2. Међународни фестивал фолклора, на којима ће се представити се КУД-ови, оркестри, певачке и играчке групе из више држава.

Манифестацију је отворио председник општине Врбас Милан Глушац, који је истакао да "Панонски вашар" представља једну од најважнијих културних и туристичких манифестација, не само у општини Врбас, него у целој Војводини.

"У питању је мултикултурална и мултинационална смотра традиционалног културног наслеђа. Публика има прилику да види шта су нам преци оставили у наслеђе и шта ћемо ми у залог пренети будућим генерацијама. Радује ме што из године у годину 'Панонски вашар' привлачи све више учесника и посетилаца. Поносан сам на чињеницу да ћемо имати прилику да уживамо у певачком и играчком умећу, сајму етно кухиње, старих заната, лепоти народних ношњи, инструмената и реквизита различитих етничких заједница у Војводини. Уверен сам да ћемо током ове изузетне манифестације заједно уживати у богатом програму и традиционалном врбаском гостопримству, по коме смо надалеко познати", рекао је Глушац.

Председник општине Врбас је подсетио да је општина Врбас домаћин великог броја значајних фестивала и манифестација које негују и промовишу традицију и културно наслеђе, као и да подржава велики број културно-уметничких друштава и удружења.

"Панонски вашар" одржава се у Центру за физичку културу “Драго Јововић”, а улаз на све програме је бесплатан. Други Међународни фестивал фолклора одржава се у суботу 28. септембра, и од 20.00 сати представиће се Фолклорно музичко друштво "Коло" из Нојхаузена, АКУД "Младост" из Темишвара, Сегедински плесни ансамбл из Сегедина, КУД "Светозар Марковић" из Новог Сада и домаћин манифестације, Фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"