Конференција за медије ОО СРС

Бранислав Петровић, председник ОО Српске радикалне странке, окривио је активисте Српске напредне странке, на челу са председником ОО Игором Бечићем, за напад на чланове СРС који су желели да поставе предизборни плакат на билборд у центру града.
  „Игор Бечић и његова СНС су изгубили живце и компас. После насртаја на Ставана Балога инциденти су настављени прошле ноћи када је народни посланик Игор Бечић, председник ОО СНС и кандидат за председника општине Врбас ове странке, физички насрнуо на неколико активиста СРС и нарушио јавни ред и мир, угрозио безбедност и имовину становника општине Врбас“, рекао је Петровић. Он је појаснио да је СРС закупила мали билборд за оглашавање, како би се у предизборној кампањи обратила Врбашанима, али да су постављање плаката спречили активисти СНС.
  „Бечић је својим телом и мандатом и имунитетом посланика физички спречавао неколико сати агенцију да постави плакат. После неколико интервенција полиције, којој се захваљујем на свему што су урадили да не дође до већих инцидената, Бечић је, када смо одлучили да сами поставимо плакат, физички насрнуо на једног од чланова СРС, ударио га песницом у потиљак од чега је нач члан пао на земљу. Дошло је до метежа и гужве, али нашом присебношћу и брзом интервенцијом полиције спречен већи инцидент. Бечић је ногом сломио стакло и инсталације на билборду, успут се позивајући на посланички имунитет. Он је полицајцима претио сменом, позивајући се на познанство са министром Ивицом Дачићем”, рекао је Петровић.
  Председник ОО СРС је оценио да је такво понашање Бечића недопстиво и изразио уверење да ће надлежни органи предузети мере и казнити га због тога. “Постоје видео снимци на којима се види шта се догодило и ми смо их доставили полицији. Полиција би требала да нам омогући да поставимо билборд који смо уредно платили, а уколико је тиме и прекршен неки закон, постоје судови да то реше, а не да народни посланик овде демострира силу“, рекао је Петровић и најавио да ће СРС тражити да се “преиспита ментално здравље Бечића”. Петровић је најавио да ће плакат ипак бити постављен, иако постоји могућност да дође до новог инцидента.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"