"Буди храбра, прегледај се" - бесплатни превентивни прегледи у Врбасу

Караван бесплатних ултразвучних прегледа дојке „Буди храбра, прегледај се“ почетком месеца кренуо је на свој пут Србијом. За три недеље у путујућој амбуланти прегледано је више од 1.000 жена старости до 45 година, а следи заустављање каравана у Врбасу, и то на два дана, 28. и 29. октобра.

„Ако једном месечно можемо да одемо код фризера, на маникир и педикир, да се дотерамо и средимо, сигурно можемо и да одвојимо једном годишње само 20 минута за ултразвучни преглед дојке и тако купимо себи мир у наредних годину дана. Зато је веома је важно да се жене у што већем броју одазову на превентивне прегледе, пре свега даме које се никада нису прегледале, осим прегледа које су обавиле саме код куће”, истакла је докторка радиолог Зорица Ђорговић, која је већ три године уз овај караван.

Уз подршку општине Врбас, бесплатне прегледе Фондација Mozzart организује у сарадњи са Удружењем за едукацију, превенцију и подршку оболелима од карцинома дојке „Жена уз жену“. Прегледи ће се на Тргу Николе Пашића обављати од 12.00 до 18.00 часова, док ће заказивање бити у периоду од 11.30 до 12.00 часова испред покретне ординације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"