Дерби СФРЈ у Врбасу

Некадашњи чланови I фудбалске лиге Социјалистичке Федеративне Републике Југославије у среду ће у Врбасу одиграти пријатељски меч. После готово две деценије фудбалери Војводине и сарајевског Жељезничара поново ће одмерити снаге на терену. Два клуба одиграће пријатељски меч у среду у Врбасу, у 14.00 часова, објављено је на сајту ФК Војводина.
  Последњу сезону у некадашњој заједничкој југословенској лиги Војводина и Жељезничар одиграли су 1990/91. године. Тада је Војводина завршила на седмом месту, а Жељезничар на 16. Разлика у бодовима је била четири у корист Новосађана (33 према 29). Војводина је два пута била шампион старе Југославије (1966. и 1989. године), а највећи успех у својој историји популарни "Жељо" остварио је у сезони 1971/71. године када је био првак, са два бода предности над Црвеном звездом. Занимљиво је да је те године Војводина била четврта, испред Партизана који је био пети, док су загребачки Динамо и сплитски Хајдук били још лошији - осмо и десето место.
  Интересантно је и да Жељезничар и Војводина никада нису освојили Куп Маршала Тита, а по једном су играли у финалу тог такмичења.
  У текућем првенству, Војводина је завршила јесен на деоби трећег места Суперлиге Србије, док је Жељезничар, којег тренира син Ивице Осима, Амар, у јесењој полусезони стигао до петог места Премијер лиге БиХ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"