„Унапредимо спорт у Војводини“

У оквиру акције „Унапредимо спорт у Војводини“ представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Покрајинског завода за спорт одржали су у Врбасу трибину, на којој је кроз више тема представљен програм помоћи спортистима, клубовима, савезима и спортским удружењима. Предавачи на трибини били су Бранко Вујовић и Милорад Докманац, стручни сарадник и саветник у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, и Ненад Сударов и Михајло Милетић, дирекор и заменик директора Покрајинског завода за спорт. Трибину је организовао Одбор за спорт СО Врбас, а присуствовали су јој представници многих клубова, професори физичке културе у основним и средњим школама и други спортски радници. 
  „Пројакат ’Унапредимо спорт у Војводини’ има за циљ унапређење система спорта у покрајини. Основна идеја наших трибина је да на лицу места суочимо искуства и програме које смо ми осмислили са стањем на терену. Наша искуства уобличена су у књизи 'Модели функционисања спорта на локалном нивоу' и она може послужити као добар приручник у трагању за најоптималнијем начином за одржање и развој спорта“, рекао је Бранко Вујовић, и додао да је за сваку општину у првом кораку најважније да сачини стратегију развоја спорта.
  Представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Покрајинског завода за спорт представили су, између осталог, моделе функционисања спорта на локалном нивоу, програме помоћи у едукацији и оспособљавању спортских радника и тренера, затим програме помоћи у дијагностици и при изради стручних радова, програме прекограничне сарадње и понуду фондова ЕУ који могу бити додатни извор финансирања спорта, а говорено је и о информационим системима у спорту.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"