Ивана и Љубо спортисти 2010.

Sportista 2010. godine VrbasОпштина Врбас и Одбор за спорт локалне самоуправе прогласили су Ивану Јововић, кошаркашицу ЖКК Врбас, и Љуба Јаловог, члана Кик бокс клуба Врбас, за најбоље спортисте општине у 2010. години. Ивана је награђена јер је током целе године одличним играма предводила своју екипу до првог места I Б лиги, док је Љубо титулу најбољег спортисте заслужио врхунским резултатима на домаћим и међународним турнирима.

На свечаности у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ одређени су и најбољи спортски колективи и најбољи млади спротисти. Награда за најбољу женску екипу у 2010. години припала је ЖКК Врбас, док је у мушкој конкуренцији то признање уручено екипи ФК Обилић из Змајева.
Међу младим спортистима издвојили су се Ивана Љубинковић, чланица Џудо клуба Тори, и Јања Војводић, млади рукометаш РК Врбас. За најбољег тренера проглашен је Дејан Мудреша, тренер ЖКК Врбас, док је награда за посебан допринос и афирмацију спорта равноправно додељена Владимиру Глођовићу и Милораду Мажићу, интернационалним фудбалским судијама из Врбаса.
Свечаном проглашењу и додели награда претходила је пројекција репортаже спортског новинара Јанка Ленђера у којој су приказани сви успеси врбаских спортиста у 2010. години. Награде најбољима уручио је др Жељко Видовић, председник општине Врбас.
„Преко Одбора за спорт у 2010. години смо издвојили око 15 милиона динара који су искоришћени за финансирање 35 спортских клубова и око 60 спортских манифестација. Знамо да то није довољно јер Врбас је познат као спортски град са великим бројем клубова, спортиста и спортских догађаја, али у околностима које су владале током 2010. године нисмо могли више. За наредну годину у буџету је предвиђено пет милиона динара више него ове и очекујем да ћемо успети да дамо подстрек нашим спортистима да и током 2011. године представљају наш град онако како су то радили и до сада“, рекао је Видовић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"