Кик боксери најбољи

Kik boks VrbasКик бокс клуб „Врбас“ проглашен је недавно за најбољи спортски клуб за индивидуалне спортове у општини Врбас у 2010. години. Разлози за овакву одлуку нашли су се у чак 20 медеља које су чланови овог клуба освојили на разним такмичењима, и чињеници да је млади борац Љубо Јалови, по трећи пут зарадом, проглашен за најбољег спортисту у општини Врбас.

„Такмичарски погон који броји око 30 бораца, освојио је у 2010. години 20 медеља на покрајинским и државним такмичењима, шест златних, шест сребрних и осам бронзаним. У нашем клубу тренирају три првака државе, Љубо Јалови, Петар Прелевић и Блажо Поповић, и вицешампион државе у јуниорској конкуренцији Слободан Буторовић. Признања су стизала са свих страна и када погледамо остварене резултате и форму коју смо постигли, остаје нам жал што Љубо Јалови због повреде није могао да учествује на Првенству Европе у Азербејџану“, рекао је Душан Килибарда, главни тренер у Кик бокс клубу „Врбас“ и члан стручног штаба јуниорске и сениорске репрезентације Србије.

Најбољи борац у врбаском клубу је, сада већ на широко познати, Љубо Јалови, шестоструки првак Србије и петоструки првак Војводине. Он је неприкосновен у Србији у категорији до 75 килограма, и само га је тешка повреда зауставила да своје умеће не покаже и на Првенству Европе у Азербејџану, где би сигурно био један од фаворита. „У борби на Светском купу у Сегедину задобио сам прелом три ребра. Брзо сам се опоравио и сада радим пуном паром и вратио сам се борбама. Мој план за 2011. годину је златна медаља на Светском првенству у Македонији, и титуле на државним и покрајинским првенствима. Конкуренција у мојој категорији у А класи је веома велика, али се не бојим ривала. Многи такмичари су старији и искуснији од мене, али се добрим радом у клубу све може надокнадити“, рекао је Јалови. Према речима Килибарде, Кик бокс клуб „Врбас“ најбољи је доказ како рад пун одрицања, и поред материјалне оскудице, може произвести одличне младе борце због којих Врбас успешно задржава епитет спортског центра, „али је помоћ заједнице и даље неопходна, како би се остварили још бољи резултати“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"