Највећи успех женске кошарке

Женски кошаркашки клуб Врбас остварио је најбољи резултат у историји кошарке у нашем граду. Од следеће године сениорски састав клуба такмичиће се у Првој лиги Србије, где ће им ривалке бити кошаркашице Црвене Звезде, Партизана, Хеморфарма, Војводине и других великих клиубова. Да боравак у елитном такмичењу не потраје само годину или две, сигурно ће се потрудити играчице млађих категорија клуба, кадеткиње и пионирке, које су у истом тренутку када су сениорке постале шампионке у свом рангу, постале првакиње Војводине и побрале низ титула у разним конкуренцијама. Заслуге за успехе, заједно са играчицама, деле функционери добро организованог клуба, на челу са председником Јованом Бјекићем, и стручни штаб на челу са тренером Дејаном Мудрешом.

„Победом над екипом Старе Пазове обезбедили смо прво место на лигашкој табели и потврдили улазак у Прву савезну лигу. Ово је највећи успех кошарке у Врбасу, мушке и женске, и најзаслужније за његово постизање су саме играчице. Посебно радује да су све оне из Врбаса и најближих места, и да су веома младе. Наша најмлађа играчица је 1996. годиште, а најстарија 1989, што нам, уколико остану на окупу, обезбеђује добру и успешну будућност“, рекао је Дејан Мудреша, шеф стручног штаба ЖКК Врбас.

До овог кола Врбашанке су оствариле фантастичан скор од 18 победа и само три пораза, и Мудреша све заслуге за победнички низ приписује целом колективу, не желећи да посебно издваја играчице. „Све оне одличне су играчице, али нас посебно срећним чине резултати наших млађих категорија, пионирки и кадеткиња. И један и други састав освојио је титулу првака Војводине и слови за једног од фаворита на предстојећим првенствима Србије“, каже Мудреша. И пионирке и кадеткиње су завршиле своја такмичења са скором 15 победа и један пораз, због чега су награђене од стране Кошаркашког савеза Војводине. Њима је председник КСВ Лазар Пантелић уручио медаље за освојено прво место и награде за најбоље играчице, тренера и најбоље организован клуб. За најбољу у пионирском узрасту проглашена је Јована Јововић, у кадетском Тијана Цукић, а најбољи тренер је управо Мудреша. Ипак, он сам заслуге за добре дели са својом помоћницом, Весном Џувер.

Говорећи о плановима за наредну сезону, Мудреша истиче да је жеља свих у клубу наставак развоја играчица. „Учинићемо све као клуб да играчице остану на окупу у Врбасу, чак и да им придружимо три нове, како би имали респектабилан тим и у Првој лиги. Сениорском саставу придружиће се и поједине играчице из млађих категорија, на чалу са Јованом Јововић, која је највећи потенцијал у Србији. Имамо стабилан клуб, све се планира на време и наш председник Јован Бјекић успео је да нам обезбеди услове за нормално функционисање. Са председником општине и локалном самоуправом, и са појединим спонзорима, договорили смо буџет за наредну годину и мирно чекамо такмичење у елити“, рекао је Мудреша.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"