Бачкопољке у II лиги

Протекле недеље, након дужег низа година, општина Врбас поново је добила свог представника у друголигашкој конкуренцији у одбојци. Реч је о Женском одбојкашком клубу „Бачки змај“ из Бачког Доброг Поља, чије су играчице после завршеног такмичења у I  војвођанској лиги обезбедиле пласман у II савезну лигу – група север. Оне су након 18 одиграних првенствених кола, где су оствариле 15 победа и само три пораза, освојиле 46 бодова и нашле се на другом месту. Након одустајања првака лиге – ЖОК „Спартак“ из Суботице, Бачкопољке прелазе у виши ранг.

„Ово је велики успех одбојкашког спорта у нашој општини и највећи успех у вишедеценијској историји спорта у Бачком Добром Пољу. Податак вредан пажње је да су Бачкопољке током пет година постојања клуба све утакмице као домаћини играле у Врбасу, а да су тренинзи одржавани у основној школи у Змајеву. Овај успех добија на тежини и због тога јер је остварен у најмасовнијем и најатрактивнијем женском спорту у нашој земљи, спорту који је у експанзији и чија репрезентација припада светском врху“, рекао је председник ЖОК „Бачки змај“ Душан Караџић.

Сталним „гостовањима“ ускоро ће доћи крај, јер се до јесени у Бачком Добром Пољу очекује завршетак изградње спортске хале са око 500 места и у клубу не сумњају да ће своје утакмице играти пред пуним трибинама. Бачкопољке већ средином јуна путују у Холандију на Међународни одбојкашки турнир, где ће бранити треће место освојено прошле године у изузетно тешкој конкуренцији јуниорки из осам европских земаља.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"