Јалови балкански првак

Ljubo JaloviУ Спортском центру „Шумице“ у Београду одржано је 16. Балканско првенство за сениоре у кик боксу. У три такмичарска дана око 150 бораца из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Бугарске и Молдавије се надметало у четири дисциплине: лоу кику, К1 стилу, кик лајт контакту и семи контакту. Епилог такмичења је 37 медаља за Србију, а за једну златну за нашу репрезентацију заслужан је и Љубо Јалови, кик боксер из Врбаса, који је постао балкански првак.

Душан Килибарда, тренер Љуба Јаловог и тренер у репрезентацији Србије, похвалио је наступ борца из Врбаса и истакао да се потврдило да напоран рад мора донети резултате. “Свакодневно тренирамо већ неколико месеци и било је за очекивати да се Љубо окити златном медаљом, и поред снажне конкуренције. У првом колу, у категорији К1, до 75 килограма, Љубо је био слободан, затим је имао борбу против Алеша Завеца из Словеније, кога је победио на поене, док је у финалу победио бугарског репрезентативца Бијалка Иванова, нокаутом у трећој рунди. Оставио је одличан утисак и добио похвале од стручног штаба. Фокус такмичење нам је Светско првентво у Македонији, крајем године, где ћемо покушати да још једном медаљом крунишемо сјајну сезону“, рекао је Килибарда.

Сам Љубо истиче да је веома срећан због златне медаље, али и да је то обавеза да настави са још јачим радом. „Уз освојини Светски куп у Београду, ово је мој највећи успех. Спремао сам се свакодневно више месеци, уз помоћ тренера Килибарде, и себи смо поставили циљ златну медаљу на Балканском првенству. Сада следи кратка пауза па припреме за Светско првенство у Македонији и жеља ми је доћи до борби за медаље“, рекао је Јалови, иначе двоструки најбољи спортиста општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"