Јокијев турнир у баскету

Jokijev turnir u basketuНакон две године паузе, на теренима Гимназије „Жарко Зрењанин“ поново се одржава „Јокијев турнир“ у баскету у знак сећања на преминулог Жељка Јововића – Јокија. Према речима Синише Томашевића, председника Организационог одбора овог турнира традиција је на кратко била прекинута зато што у претходне две године нису успели да прикупе средства за његово одржавање.

-Обратили смо се општини Врбас и Канцеларији за младе, они су прихватили наш позив и издвојили средства из буџета како би традиција „Јокијевог турнира“ била настављена због чега је нама изузетно драго. Овај турнир је веома драгоцен због младих, с обзиром на то да преко летњег распуста нема много догађања у Врбасу, они могу да дођу на гимназијске терене и укључе се у турнир – истакао је Томашевић и изразио посебну захвалност због указане прилике да се организација турнира настави због, како је рекао, покојног друга Жељка Јововића – Јокија који је на овим теренима провео много времена играјући баскет са својим друговима.

За овогодишњи „Јокијев турнир“ пријављено је 24 „баскеташке“ екипе које се свакодневно надмећу на гимназијским теренима пред многобројном публиком. Под покровитељством општине Врбас, за три најбоље екипе обезбеђене су награде.

Координатор Канцеларије за младе Милан Вујичић је истакао задовљство што је општина Врбас заједно са Организационим одбором турнира „Јоки 2011.“ укључена у организацију традиционалног турнира у баскету.
-Ово је једна сјајна манифестација која заслужује да врати оквир који је имала до пре две године – рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"