Баста и Тешић beach-volley шампиони

Стефан Баста и Игор Тешић из Новог Сада победници су трећег турнира у одбојци на песку, који је у суботу и недељу организован у Центру за физичку културу „Драго Јововић“. Они су након узбудљиве борбе у три сета савладали своје суграђане Зорана Јовановића и Ненада Симеуновића, и у конкуренцији 16 екипа из Београда, Новог Сада, Сомбора и Врбаса заслужили титулу шампиона. Треће место освојили су Милош Жумбера и Велимир Брачуљ из Сомбора, који су савладали домаћи пар Душан Коматина и Слободан Суломар. Победницима је припало 50.000 динара, другопласираним 30.000, а трећепласираној екипи 20.000 динара.

„Пре почетка турнира додељена нам је улога фаворита, али нам то није представљало додатни притисак. Оправдали смо улогу фаворита, иако је финале било тешко и морали смо играти у три сета. Турнир је одлично организован, у Врбасу је увек супер дружење и радо ћу учествовати и наредне године. Верујем да ће Врбас ускоро бити у календару званичних опен турнира, јер то заслужује“, рекао је након меча Стефан Баста.

Ове године организациони одбор за промотера турнира ангажовао је Васу Мијића, бившег одбојкашког репрезентативца, који је изразио је задовољство што је био део турнира у Врбасу. „Услови и организација су били одлични, екипе текође, тако да смо могли гледати добру одбојку. Потенцијал за развој одбојке на песку постоји и сада је на појединцима и заједници да се још више ангажују и унапреди турнир“, рекао је Мијић.

Награде учесницима доделио је Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас. „Драго нам је да је организациони одбор испунио очекивања и учесника и посетиоца турнира. Ово је трећи турнир и био је бољи него два они претходни и жеља нам је да се развојем турнира развија и одбојка у општини Врбас. Очекујем да турнир иде узлазном путањом и да наредних година добије званичан статус у серији VIP турнира“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"