ЉУБО ЈАЛОВИ СВЕТСКИ ВИЦЕШАМПИОН

Троструки најбољи спортиста општине Врбас, кик боксер Љубо Јалови постао је светски вицешампион на управо одржаном Светском првенству у Скопљу. Он је у категорији до 75 килограма, у дисциплини К1, освојио сребрну медаљу и још једном потврдио шампионски потенцијал и раскошни таленат за ову врсту борилачког спорта. Освајањем планетарног сребра Јалови је постигао највећи успех у појединачној конкуренцији у историји спорта у општини Врбас. Светско првенство у Скопљу одржано је од 22. до 28. октобра и на њему је учествовало око 2.000 спортиста из 98 земаља.

Љубо је на такмичењу имао пет борби и остварио је четири победе. Прво је на поене добио искусног Турала Бајрамова из Азербејџана, а затим је руског првака Датси Датсева, освајача медаља на европским и светским првенствима, ефектно победио нокаутом у другој рунди. У четвртфиналу Љубо је на поене победио актуелног европског првака, Пољака Војчека Косовског, а затим у полуфиналу, поново нокаутом, и актуелног светског првака, Дмитрија Баранауа из Белорусије. У мечу за златну медеља Јалови је изгубио на поене Хрвата Виктора Замана.

„Презадовољан сам оствареним резултатом јер се ради о најјачем такмичењу у аматерском кик боксу. Колико ми је важна била медаља, подједнако ми је важно било и стицање искуства, јер сам био најмлађи такмичар у мојој категорији. Самопоуздање ми је порасло јер сам видео да могу да победим и најбоље шампионе и светски познате борце. Пут до финала није био лак, иамо сам тежак жреб и сви противници били су искусни борци, па сам морао да уложим сву енергију да их победим. Најтеже ми је било у четвртфиналу са Пољаком Косовским, који ме је већ једном победио на поене на такмичењу у Сегедину. И тада сам мислио да сам био бољи борац па сам морао искористити прилику да му се реванширам. У полуфиналу нисам имао шта да изгубим, па сам потпуно растерећен, јер сам већ обезбедио бронзану медаљу, успео да нокаутирам Белоруса Баранауа и тако дођем до бробе за најсјајније одличје“, рекао је Љубо Јалови. Он сматра да је у финалу био бољи од противник од супарника из Хрватске, али не жали за изгубљеним, јер је уверен да ће бити прилике за реванш, можда већ следеће годину на Првенству Европе у Турској.

„Ово првенство окупило је најјачу конкуренцију до сада и то су потврдили водећи људи светске федерације. Борци су се такмичили у дисциплинама К1, лоу кик и семи контакт, а репрезентација Србије је у екипном пласману заузела одрлично друго место, одмах иза Русије, са две златне, пет сребрних и девет бронзаних. Великом успеху придонео је и Љубо Јалови који је оставио одличан утисак и најавио још значајније резултате. Све борбе одрадио је одлично, контролисао их је од почетка и краја, а када говоримо о финалној борби, после одгледаног снимка, сви се слажу да је Љубо био бољи борац. Ипак, задовољни смо и сребром и ова медаља за нас има златан сјај“, рекао је Душан Килибарда, Љубов тренер и тренер у репрезентацији Србије. Килибарда је посебно задовољан резултатима које је Јалови остварио током 2011. године, а ту су освајање Светског купа у Београду, затим титула балканског првака и на крају титула вицешампиона света. За остварене резултате он се захвалио и колегама тренерима у стручном штабу репрезентације Србије, Небојши Милошевићу, Миодрагу Јотићу и Невену Дондуру.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"