Спартаку Куп Војводине

Рукометаши екипе Спартак Војпут из Суботице одбранили су титулу победника Купа Војводине, пошто су у финалној утакмици савладали зрењанински Пролетер Агрожив 25:24 (11:12). Финална утакмица играла се у Врбасу, у Центру за физичку културу „Драго Јовововић“.

Утакмицу су боље отворили рукометаши из Зрењанина који су на самом почетку стекли предност од 3:0, а затим је константно добро игром одржавали и лагано увећавали до 8:4 у 18. минуту. Тек тада су се разиграли и рукометаши Спартака и серијом од 4:0 успели да први пут изједначе резултат на утакмици, 8:8, у 21. минуту. Уследио је период игре гол за гол, а мало више спретности показао је Пролетер који је на полувремену стекао минималну предност 12:11. У наставку сусрета боља игра Суботичана, резултат се ломио до 17:17, а затим је уследио период доминације Спартака и предност је нарасла на 23:19, десет минута пре краја сусрета. Међутим, Зрењанинци се нису ни тада предавали и успели су да серијом од 4 гола врате неизвесност у сам финиш меча, тако да је у 57. минуту било нерешено 23:23. Коначних 25:24 за Спартак резултат је одличне игре искусног Веселиновића који је забио последња два гола за своју екипу, на шта млади играчи из Зрењанина нису имали одговор.

После меча проглашени су и најбољи појединци сусрета. За најбољег голмана проглашен је Радош Ђукановић (Спартак Војпут), за најбољег стрелца Томислав Бракочевић (Пролетер Агрожив) који је постигао 6 голова, док је за најбољег играча финалне утакмице проглашен Слободан Веселиновић (Спартак Војпут).
Сама  утакмица није била све у програму организованом у Центру за физичку културу. У полувремену утакмице на паркет су изашли млади рукометаши Гимназије „Жарко Зрењанин“ који су недавно освојили титулу републичког средњошколског шампиона. Њима и њиховом професору Пеку Ераковићу захвалнице за одличан резултат уручио је председник општине Врбас др Жељко Видовић. Локална самоуправа обезбедиће гимназијалцима спортску опрему како би на прави начин презентовали своју школу и град на Светском првенству које се наредне године одржава у Хрватској.

Председник Рукометног савеза Војводине Зоран Станојевић захвалио се Центру за физичку културу и општини Врбас на дорбој организацији финалне утакмице и за то Љубомиру Секулићу, директору ЦФК „Драго Јововић“, и др Жељку Видовићу уручио пригодне плакете. Признање од општине Врбас добио је Светозар Вујачић, директор Гимназије „Жарко Зрењанин“ за успех школског рукометног тима. „Овако добра организација потврда је да је Врбас и даље рукометни град. Честитам екипама које су учествовале у финалу на фер игри, а победнику желим да у настваку такмичења у Купу Србије достојно репрезентује Војводину“, рекао је Станојевић.

Председник општине Врбас др Жељко Видовић захвалио је Рукометном савезу Војводине на указаном поверењу „Пуне трибине представљају оптимизам за будући период и потврду да се рукомет враћа у Врбас на место које му је увек припадало. Желим да захвалим гимназијалцима на постигнутом успеху на државном првенству, такође и Рукометном клубу Врбас који ове године стоји много боље него претходних и надамо се да ћемо их ускоро гледати у некој вишој лиги“, рекао је др Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"