Заварко поново победник

Вилмош Заварко, члан Куглачког клуба Спорт Подбрезова из Словачке, победник је међународног Божићног турнира у куглању који је протеклог викенда одржан у Врбасу. Заварку је ово трећа титула заредом и за њу му је било потребно да обори 667 чуњева. Друго место заузео је Чонгор Барањ из КК Београд, са 666 оборених чуњева, док је трећепласирани био Заварков клупски друг Томас Пасиак који је оборио 664 чуна. Победнику је припао пехар и награда од 500 евра, другопласираном 300 евра, а освајачу трећег места 200 евра. Укупни наградни фонд износио је 1.360 евра. Турнир у Врбасу, XVII по реду, организовали су Куглашки клуб Врбас - Дана и Центар за физичку кутлуру „Драго Јововић“.

„Заварко је актуелни светски рекордер и тешко да ће његов рекорд неко у скорије време оборити. Поред њега, на турниру су учествовали најбоље пласирани играчи на МБЦ листи, што говори колико је овај турнир јак, и сигурно да спада међу најјаче у свету. Да подсетим, Заварку је ово трећа титула на овом турниру“, рекао је Раденко Зечевић, директор турнира.

На турниру су учествовали играчи из свих клубова Србије са свим репрезентативцима, као и најбољи куглаши из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске, Словачке, Немачке, Аустрије. У финалу је учествовало 36 такмичара, од којих су 22 то право стекли на основу оствареног резултата у квалификацијама, у којим се надметало више од 130 куглаша, и 14 куглаша које је на финални део турнира позвао организатор.

www.kkvrbas.org

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"