Проглашени најбољи спортисти

Општина Врбас и Одбор за спорт прогласили су синоћ најбоље спортисте и спортске колективе у општини Врбас у 2011. години. Четврти пут за најбољег спортисту општине Врбас проглашен је кик боксер Љубо Јалови, док је најбоља спортисткиња Наташа Мијатовић, чланица Женског кошаркашког клуба „Врбас Медела“. Овај клуб је проглашен за најбољи женски спортски колектив, док је најбољи колектив у мушкој категорији Рукометни клуб „Врбас Карнекс“. За најбољу младу спортисткињу проглашена је Јована Јововић, чланица ЖКК „Врбас Медела“, а за најбољег младог спортисту стонотенисер Никша Мартиновић. Најбољи тренер у индивидуалним спортовима је Душан Килибарда, тренер Клуба борилачких вештина „Врбас“, док је најбољи тренер у колективним спортовима Дејан Мудреша, тренер ЖКК „Врбас Медела“. Клубу борилачких вештина „Врбас“ припала је и титула најбољег спортског колектива када је реч о појединачним спортовима.

Посебним талентима, младом рукометашу Јањи Војводићу, стонотенисеру Никши Мартиновићу и кик боксеру Љубу Јаловом припала је годишња стипендија локалне самоуправе у висини од 20.000 динара месечно. Посебне плакете за остварене резултате припале су: Миодрагу Митићу, великом спортисти у инвалидским колицима који је до сада забележио низ успеха на спортским такмичењима у категорији инвалида, затим Владу Миловићу, вишеструком прваку Војводине и Србије и вицешампиону света у куглању за слепе и слабовиде, и Даници Влаховић, фитнес инструкторки која већ 40 година чува здравље и форму хиљадама жена из општине Врбас. Општина Врбас искористила је свечану прилику и рукометној екипи Гимназије „Жарко Зрењанин“ уручила опрему у којој ће наступати на Светском првенству средњих школа, које се у априлу одржава у Вараждину.

„Општина Врбас је у току прошле године за спорт издвојила 24 милиона динара и ова позиција једна је од ретких која је након ребаланса расла, са 20 на 24 милиона динара. Средства која су издвојена за афирмацију спорта допринела су, уз рад и одрицања спортиста и њихових тренера, да имамо овакве резултате и разлоге за награде. У 2011. години добили смо првог суперлигаша, ЖКК 'Врбас Медела', и радовали се успесима на домаћим и међународним такмичењима Љуба Јаловог, а млади таленти, као што су Никша Мартиновић, Јања Војводић и други, гарант су да нас успеси чекају и у будућности“, рекао је Вукашин Вујичић, председник Одбора за спорт.

Он је додао да је општина Врбас за спорт у 2012. години наменила 36 милиона динара, што ће створити додатне услове за остваривање још бољих резултата. „По први пут издвајамо средства за стипендирање највећих талената. Они ће у наредних годину дана добијати по 20.000 динара, јер желимо да им олакшамо тренирање и припремање за такмичења, али и мотивишемо их да постижу што боље резултате. Надамо се да ћемо наредне године имати могућности да обезбедимо стипендије за још више младих талената. Спортиста је све више у клубовима и наша је обавеза да им обезбедимо услове за рад“, рекао је Вујичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"