Стипендије за најталентованије

Млади, талентовани спортисти Никша Мартиновић, Јања Војводић и Љубо Јалови потписали су данас уговоре са општином Врбас о стипендирању у наредних годину дана. У циљу стварања још бољих услова за наставак спортског развоја, по резултатима већ запажени стонотенисер Мартиновић, рукометаш Војводић и кикбоксер Јалови месечно ће добијати по 20.000 динара. Уговоре са младим спортистима потписао је Вукашин Вујичић, председник Одбора за спорт и помоћник председника општине Врбас.

„Ово је први пут да општина Врбас суфинансира најталентованије, младе спортисте. Жеља нам је да овим средствима бар мало поправимо услове у којим раде и тренирају и тако им олакшамо пут до још бољих резултата. Уверен сам да ће ови момци стипендију искористити на најбољи начин и у наредном периоду обрадовати нас још већим успесима“, рекао је Вујичић.

Никша Мартиновић захвалио се локалној самоуправи на додељеној стипендији и истакао да је ова врста помоћи додатни подстицај за даљи рад и постизање још бољих резултата. Јања Војводић је изразио наду да ће већ у наредним утакмицама Рукометног клуба Врбас, који се бори за улазак у виши ранг такмичења, успети да оправда указано му поверење.

Владимир Кнежић, координатор за спорт општине Врбас, подсетио је да су Никша Мартиновић, Јања Војводић и Љубо Јалови, иначе чланови репрезентација у својим узрастима, једини млади спортисти из општине Врбас који су укључени у пројекат „Олимпијске наде Војводине“, који је покренуо Спортски савез Војводине. „Спортисти са којим потписујемо уговоре о стипендирању су препознати као таленти који би нас могли представљати на Олимпијским играма за младе у Кини 2014. године, а затим и на Олимпијским играма у Бразилу 2016. године. Пошто покрајинска администрација нема довољно средстава да стипендира све момке и девојке из овог програма, општина Врбас се одлучила да помогне ове младе спортисте из Врбаса“, рекао је Кнежић.  


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"