Унапређење школског спорта

Промовишући јавни рад кроз који је ангажовано 12 професора физичке културе на вођењу спортских секција у образовним установама, у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ одржан је ревијални турнир у фудбалу, кошарци, одбојци и рукомету за ученике основних школа општине Врбас. Овом приликом школама је подељено 240 лопти за разне спортове, које су обезбеђене заједничком донацијом општине Врбас и Министарства за омладину и спорт.

Владимир Кнежић, координатор за спорт у општини Врбас, рекао је приликом отварања да је план локалне самоуправе да ови турнири постану редовни и део су плана рада новоангажованих професора физичког васпитања. „Сви професори су младе и вредне особе жељне доказивања. Добили су прилику да раде преко јавног рада и имају максималну подршку локалне самоуправе, Центра за физичку културу, као и свих основних школа“, рекао је Кнежић и захвалио се свим директорима и колективима основних школа који су примили и прихватили нове професоре физичког васпитања као некога ко ће допринети развоју спорта.

Станко Зечевић из Друштва педагога физичке културе је истакао да су у школском спорту ове године ђаци са територије општине Врбас постигли веома значајне резултате. „Имамо представнике на школској Олимпијади у многим спортовима и са задовољством можемо да се похвалимо да смо локална велесила у школском спорту“, истакао је Зечевић. Турнир је отворио председник општине Врбас др Жељко Видовић.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"