Врбас поново суперлигаш

Након пет година Рукометни клуб Врбас Carnex поново је изборио право да се такмичи у Супер лиги Србије. Улазак у елитни ранг обезбеђен је победом на екипом Јагодине, резултатом 35 : 25, пред домаћом публиком у Центру за физичку културу „Драго Јововић“, а крај утакмице означио је почетак великог славља играча и навијача.

„Морали смо да победимо и последњу утакмицу како би коначно обезбедили пласман у Супер лигу. Други сео сезоне, у коме смо имали тежак распоред, одиграли смо одлично, забележили свих осам победа у гостима и четири победе као домаћини, уз само један пораз, што је морало резултирати другим местом на крају првенства и директним пласманом у највиши ранг такмичења. Завршили смо првенство са четири бода заостатка за првопласираном екипом Зајечара, несумњиво најбољим тимом у овом рангу, а испред, што јесте био наш основни циљ, екипе Суботице која је, такође, тражила пут у Супер лигу. Играчи и тренери су одрадили одличан посао и заслужују све честитке и похвале за постигнути успех“, рекао је Јован Ковачевић, спортски директор клуба.

Ковачевић истиче да је први план на почетку првенства био да се током године пружи шанса младим играчима из сопственог погона и створи добар темељ за будуће сезоне, а да је тек половином првенства постало јасно да екипа може да размишља и о добром резултату у сезони која је управо завршена. „На крају прошлог првенства остали смо без четири, пет играча, а опет смо на полусезони овогодишњег такмичења, без великих притисака на тим да мора да побеђује, били у врху табеле. У паузи смо ангажовали три играча, Вукашина Војводића, Ненада Грујичића и Ненада Делибашића, и уз наше младе, разигране играче, створили тим који може да буде конкурентан најбољим екипама. Направили смо серију од 13 победа у 14 мечева, што се показало као довољно за улазак у Супер лигу. Наша екипа је веома млада, три бека и пивотмен имају просек година око 18, остали су само за коју годину старији, и уз искусног голмана и лево крило, направили смо складну комбинацију која је показала да уме и да игра на резултат“, рекао је Ковачевић.

Од следеће сезоне Супер лига се смањује и у њој ће играти 14 клубова, што ће, претпоставља се, донети унапређење квалитета. У таквом односу снага, без суперлигашког искуства, Врбашани ће имати тежак посао да оставе значајан траг и забележе добре резултате. „Биће веома тешко, екипе су квалитетне, али надам се да нећемо баш ми бити ти који ће стрепети за опстанак. За озбиљније планове мора се претходно учинити темељна анализа, са чим располажемо, шта нам недостаје, на  колики буџет можемо да рачунамо. Свакако да желимо опстанак и континуитет у Супер лиги, али наш главни циљ је да наставимо да градимо клуб, да и даље пружамо шансу нашим играчима и тако градимо чврсте позиције у рукометном спорту. Радујем се чињеници да је град Врбас анимиран нашим успесима, људи су нас пратили и показују интересовање и жељу да помогну, а имамо и обећање локалне самоуправе да ће још чвршће стати иза клуба. Елитно такмичење је још скупље, али се надам да ћемо обезбедити буџет који ће нам омогућити нормално функционисање. Уверен сам да су људи препознали у нашем клубу здраву, спортску идеју коју спроводе и које се држе сви чланови клиба, од најмлађих погона до председника, и када је то тако, успех не може изостати“, рекао је Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"