ОСНОВАН НОВИ АТЛЕТСКИ КЛУБ

Породица спортских клубова у општини Врбас богатија за још један клуб. На иницијативу неколико професора физичке културе из Врбас, који су били незадовољни досадашњим радом и активностима постојећа два атлетска клуба, основан је Атлетски клуб „Омладинац“. Клуб је званично формиран 31. маја на оснивачкој скупштини, одржаној у Центру за физичку културу „Драго Јововић“.

„Основни задатак новог клуба биће рад са младима. Жеља нам је да окупимо што већи број деце и да их усмеримо ка атлетским такмичењима. У сарадњи са основним школама и професорима физичке културе у њима, формираћемо атлетске секције, и тако кроз масовност и обавезне наступе на свим школским и општинским такмичењима, стићи до квалитетног атлетског потенцијала са којима ће се продужити рад у Атлетском клубу 'Омладинац'. Циљ нам је стварање свих узрасних категорија такмичара, па и сениорских атлетичара и атлетичарки“, рекао је Бранко Ђаконовић, члан иницијативног одбора за формирање новог клуба. На оснивачкој скупштини је усвојен статут клуба и изабрано руководство АК „Омладинац“. За председника је изабран Владимир Даковић, док ће функције потпредседника обављати Марио Мажар и Дејан Обренов. Секретак клуба је Предраг Тепавчевић.

Основање клуба подржала је и локална самоуправа, а координатор за спорт Владимир Кнежић је истакао да је атлетика базични спорт који пружа одличне предиспозиције и за касније бављење било којим другим спортом. „Где год постоје волонтери, који су спремни да раде са децом, не видим ни један разлог да им се не притекне у помоћ и да неопходна подршка“, истакао је Кнежић. Тренерску функцију у новооснованом клубу обављаће Дејан Обренов и Предраг Тепавчевић, професори физичке културе и бивши атлетичари.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"