Проглашени најбољи спортисти

Спортски савез општине Врбас и општина Врбас доделили су награде најбољим спортистима и спортским колективима у 2012. години. За најбољег спортисту проглашен је фудбалски судија Милорад Мажић, док је најбоља спортискиња кошаркашица Ивана Јововић. Награде су додељене на свечаности у Скупштини општине Врбас у присуству многих спортиста, спортских функционера и љубитеља спорта.

„Част ми је и задовољство присуствујем тренутку у којем ћемо најбољим од најбољих доделити награде и признања за спортске резултате постигнуте у 2012. години. Сви који се баве спортом су победници, а модел који влада у спорту, посебно у колективним, требало би пренети у све сегменте друштва. Нажалост, једино је у спорту дошло до позитивне селекције, где заиста у првом тиму играју најбољи, где се сујета ствања у други план зарад успеха тима, где сваки појединац који добије награду зна да тога не би било без помоћи другова из екипе. Када би ово пренели у друге делове друштвеног живота, да играју најбољи, они који знају да окупе тим и сараднике боље од себе, у свему би постизали боље резултате. Врбас мора да очува овај потенцијал, помогне га и унапреди, и спремни смо да изађемо у сусрет захтевима спортиста“, рекао је отварајући свечаност Милан Станимировић, председник општине Врбас.

За најбољег младог спортисту Спортски савез је прогласио Војина Вујошевића, боксера, док је најбоља млада спортискиња одбојкашица Анђела Перовић. Најбољи тренер је Владимир Војводић, тренер РК Врбас, док је најбољи клуб у индивидуалним спортовима Клуб борилачких спортова Врбас. Најбољи женски клу је ЖКК Врбас Медела, а најбољи мушки РК Врбас Carnex. Специјалне плакете Спортског савеза за развој спорта добили су боди билдер Ранко Шево, др спортске медицине Дражан Пеша, и дугогодишњи спортски новинар Јанко Ленђер. Сви лауреати добили су плакете и дипломе, уз новчани део награде.  Јавну честитку за постигнуте резултате добио је Радован Шимун, каратиста, прошлогодишњи јуниорски светски шампион.

Образлажући само на први поглед изненађујућу одлуку да један фудбалски судија буде проглашен за најбољег спортисту општине Врбас за 2012. годину, Спортски савез је подсетио да је Милорад Мажић у 2012. години постао један од најбољих делилаца фудбалске правде у свету. Мажић је до сада судио шест вечитих дербија у Србији, три године је проглашаван за најбољег судију у Србији, а потврда врхунског квалитета редовно стиже од ЕУФА која га је до сада делегирала да суди мечеве Ливерпулу, Барселони, Борусији, Манчестер јунајтеду и другим европским великанима. Налази се међу 19 најбољих арбитара УЕФА и 50 кандидата из целог светаза одлазак на Светско првенство у Бразилу. „Управо због величине његовог успеха којом истиче у међународне оквире и средину из које потиче је сама по себи довољна да Мажић понесе титулу најбољег спортисте у општини Врбас за 2012. годину“, речено је у образложењу.

„Част ми је и задовољство да понесем титулу најбољег спортисте у 2012. години. Можда јесте преседан да фудбалски судија буде проглашен за најбољег спортисти и ово је први пут да се тако нешто догађа у Србији. Дуго траје полемика да ли је и то нека врста спорта, али с обзиром на то колико се енергије мора уложити у овај посао, сматрам да је и фудбалско арбитрирање једна спортска дисциплина, посебно захтевна. Бити проглашен за најбољег спортисту у свом граду, где сам се родио и живим са породицом, је велико задовољство“, рекао је Мажић. Њега су, иначе, за најбољег спортисту општине Врбас предложили готово сви спортски колективи у општини Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"