Одлични резултати каратиста

Чланови Карате клуба „Врбас“ прошле године на разним такмичењима освојили су 106 медаља, од чега скоро половину златних. Одличан квалитет каратиста израстао је из масовности и ретко која спортска екипа, посебно у појединачним спортовима, редовно води на такмичења и по 100 својих чланова, као што то чини овај клуб.

У катама, у категорији полетараца, без премца је осмогодишњи Мартин Чизмар, који је прошле године освојио титуле и покрајинског и републичког правака. Са доста медаља и победничких тријумфа у борбама претходне сезоне обележили су и сениори Милош Митровић, Милош Димитријевић и Живко Тодоровић, затим два пионира -  Александар Ковачевић и Милан Пешић, као и пионирке Нина Хрицај, Душица Крајиновић и Дијана Ковачевић. Они су понос тренера  Јована Саба (црни појас, четврти дан) и Марка Марковића – Микице (црни појас, трећи дан), као и читавог клуба, који окупља око 230 чланова, узраста од три до 58 година, распоређених у седам група.

"Свакако да не бисмо успели у оволикој мери без пуне подршке и помоћи родитеља наших чланова. Често својим аутомобилима возе децу на такмичења, обезбеђују им скупу опрему, заједно с нама брину о њиховом васпитању, како спортском тако и општем. Сарадња са родитељима утемељена је на безрезервном узајамном поверењу, што је значајан чинилац и важан предуслов за постизање добрих резултата", кажу тренери Сабо и Марковић. Од пре пар месеци КК "Врбас" поседује пространу и веома добро опремљену властиту салу, у непосредној близини Аутобуске станице.

Оба тренера рачунају да ће ова година бити још успешнија него претходна, „јер клуб има велике такмичарске потенцијале“. Прва провера у овој сезони очекује врбаске каратисте већ овог викенда, када наступају на турниру у Бачу, а потом их очекује и велики Међународни турнир „ЕМТИ“ у Суботици. То ће бити добре прилике за проверу пред наступе на првенству Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"