РК Врбас Carnex: Дугорочни циљ је бити најбољи

Након што су сјајним резултатима постали најпријатније изненађење рукометне Суперлиге Србије и заслужили велико интересовање јавности, руководство РК Врбас Carnex предочило је на конференцији за медије планове клуба у будућности. Милутин Перуновић, председник, и Јован Ковачевић, спортски директор РК Врбас Carnex, најавили су низ пројеката у ближој и даљој будућности, веома значајних за јачање клуба и постизање крајњег циља, а то је бити бољи и успешнији од свих спортских ривала.

"Наши циљеви су да увек будемо бољи. И сада када смо на одличном трећем месту у првенству, желимо да нападнемо прво место. Ово сам рекао пре пола године и када су се на то сви насмејали, ми се нисмо опустили и одустали, већ смо радом показали да се све може постићи. Победе клуба нису случајност и оне су плод озбиљног рада и планирања. Од ове године имамо и други тим, Врбас II, који се такмичи у најнижој лиги, али на тај начин искуство стичу и најмлађи играчи, ученици првог и другог разреда средње школе, пошто су код нас матуранти већ првотимци. То све прати тренер Веселин Килибарда, а по потреби и први тренер екипе Владимир Војводић укључује се у рад са младим тимом. И кадетски састав  има своје такмичење, Лигу кадета Војводине, тако да мислимо на будућност и имамо дугорочан план развоја", рекао је Перуновић.

Говорећи о организацији клуба и покушају да се рукомет што више популаризује у граду и општини, Перуновић је подсетио на од ове године установљени Меморијални турнир "Драго Јововић" и утврђени план да он постане традиционалан. Такође, Перуновић је најавио да ће клуб од овог лета, заједно са Центром за физичку културу, организовати рукометни камп у Врбасу. "Организоваћемо рукометни камп за децу, попут кампа 'Растимо', који се некада организовао у Врбасу. Наш камп биће под покровитељством Рукометног савеза Војводине и пружиће шансу деци из нашег и других градова да током лета месец дана уче рукомет од најбољих тренера и играча. Изградњом соба у спортском центру, уз постојеће терене и хале, стварају се услови за организацију одличног кампа, најбољег у овом делу Европе", рекао је Перуновић. Председник клуба је саопштио да се и план отварања спортског одељења у Гимназији "Жарко Зрељанин" развија у правом смеру. "Постоји могућност да се отворе можда и два одељења овог типа и све би требало да крене од 2014. године. То би било изузетно за целокупан спорт, а ми улогу нашег клуба видимо у координацији у раду са децом, заједно са професорима школе", рекао је Перуновић и истакао да нико не очекује, нити тражи, резултате преко новћи, али да само систематски рад у свим деловима функционисања клуба и постављање дугорочних циљева може донети добре резултате.

Јован Ковачевић, спортски директор клуба, истакао је да је жеља свих у клубу борба за титуле, излазак у Европу и представљање града и земље у најбољем светлу. "То не значи да се пред екипу стављају било какви императиви. Од играча се једино тражи да на утакмицама пружају оно што могу, а резултати ће доћи. Од последњих 10 утакмица забележили смо девет победа и један нерешен резултат, што је фантастичан низ. До краја сезоне одиграћемо све утакмице максимално, са истим жаром, а ако се укаже било каква прилика, покушаћемо да је искористимо", рекао је Ковачевић. Потврђујући да је РК Врбас Carnex хит овогодишњег првенства, Перуновић и Ковачевић су открили интересовање Радио телевизије Србије за утакмице из Врбаса, па је тако договорено да национални јавни сервис директно преноси гостовање Партизана у Центру за физичку културу "Драго Јововић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"