Успеси пливача ПК "Бјелица"

Пливачки клуб "Бјелица" забележио је последњих недеља одличне резултате на више такмичења организованих на нивоу Војводине и Србије. Само на Првенству Војводине у Сомбору млади пливачи овог клуба освојили су 12 медаља, 2 златне, 3 сребрне и 7 бронзаних.

Вредни успеси забележени су и на Првенству Србије за пионире у узрасту 13 и 14 година, које је одржано у Новом Саду. Два пливача из Врбаса освојила су 3 медаље, иако су наступали са годину дана старијим такмичарима. Лука Вучковић је постао вицепрвак Србије на 200м леђно, док је Марко Захорјански освојио бронзане медаље на 100м и 200м делфин. Из ПК "Бјелица" је саопштено да су "постигнути резултати још значајнији када се зна да су и Лука и Марко улазно годиште за пионире и да су постигнута времена отпливали пре три месеца, оборили би државне рекорде старе шест година".

Низ успеха настављен је и на Првенству Србије за млађе пионире у узрасту 11 и 12 година, на ком је наступало пет пливача из Врбаса. "Посебно се истакао Миљан Булајић који се пласирао у два А финала и освојио 7. место. Хендикеп за наш клуб био је изостанак Огњена Миждрака, који је двоструки првак Војводине на 100 и 200 прсно", саопштено је из ПК "Бјелица".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"