Отворен рукометни камп "Врбас - Carnex"

У Центру за физички културу "Драго Јововић" у Врбасу отворен је рукометни камп "Врбас - Carnex". Камп је  покренуо Рукометни клуб Врбас, уз подршку Индустрије меса "Carnex", општине Врбас и ЦФК "Драго Јововић". Према плану, у наредна 24 дана, у три смене по осам дана, рукометно знање унапређиваће по 60 младих играча и играчица из целе Србије. Са њима ће радити многи познати стручњаци. Подршку овом пројекту пружио је и Рукометни савез Србије.

Према речима Милутина Перуновића, председника РК Врбас и директора кампа, "рукомет се вратио кући". "Успели смо да реализујемо идеју да Врбас поново буде домаћин доброг рукометног кампа. Уз подршку партнера из 'Carnexа', локалне самоуправе и Центра за физичку културу, створили смо услове да у нашем граду поново стасавају добри играчи и људи, будући репрезентативци Србије. Рад ће бити на врхунском нивоу, ангажовали смо суперлигашке тренере и уверени смо да ће деца из овога града одлазити задовољна, са новим знањима и као бољи играчи него што су дошли", рекао је Перуновић.

Рукометни камп је осмишљен са тежњом да млади рукометаши на кампу унапређују себе и своје способности – шутирање, додавање, дриблинг, игру у одбрани, технику, тактику, физичку припрему, у предивном спортском амбијенту. Од самог оснивања постављени су високи критеријуми у свим сегментима рада, квалитету ангажованих стручњака, инфраструктури, смештају и исхрани учесника. Током 8 дана усавршаваће се основни и специфични рукометни елементи, групна и тимска тактика. Камп је намењен играчима и играчицама рођених у периоду 1996. до 2001.

Стручни рад у првој смени водиће Владимир Војводић, шеф стручног штаба РК Врбас. "Желимо да покренемо рукометни камп који ће бити препознатљив по добром раду и обуци играча, као и по добром односу са полазницима. Спремили смо озбиљне програме и верујем да ће сви који прођу тренинге у нашем кампу брзо постати бољи играчи", рекао је пред прве тренинге Владимир Војводић. Отварању кампа присуствовао је и Велимир Марјановић, председник УО РСС.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"