Успех врбаских пливача

CFK Vrbas bazeni

Пливачки клуб „Делфин“ из Врбаса освојио  девет медаља, a Пливачки клуб „Бјелица“ освојио je 6 медаља, на Првенству Војводине у пливању за млађе пионире, кадете и омладинце.  У мушкој и женској конкуренцији било је изузетно успешно за Пливачки клуб „Делфин“ из Врбаса. Тринаесторо чланова овог клуба, наступило је у три узрасне категорије: млађи пионири, пионири и кадеткиње и освојило девет медаља, од чега две златне, две сребрне и пет бронзаних. Најуспешнији је био Дарко Панић  који је у конкуренцији пионира освојио  златну медаљу и тутулу првака Војводине  на 50 метара краул. Поред ове, Дарку Панићу је припала и златна медаља у такмичењу штафета 4х100 метара краул где су поред њега пливли: Лука Ераковић, Стефан Смољић и Немања Костић.

Штафета ПК „Делфина“ 4х100 метара краул је тако одбранила титулу коју је освојила у марту ове године на такмичењу у Сомбору. Одличне резултате остварио је Страхиња Костић у конкуренцији млађих пионира  који је освојио једну сребрну  на 200 метара мешовито и три бронзане медаље на 100 метара делфин и 100 и 200 метара краул. Сребрно одличје освојила је кадеткиња Мартина Фехер на 100 метара прсно, док су бронзана одличја још освојили у пионирској конкуренцији Лука Ераковић, 100 метара делфин и Немања Костић на 50 метара леђно. Поред ових резултата треба истаћи и одличне пласмане Мартине Фехер и Дарка Панића у апсолутној категорији, где је Мартина на 100 метара прсно била пета а Дарко на 50 метара краул седми у Војводини.

На покрајинском такмичењу је наступио и Пливачки клуб „Бјелица“ који је имао седам представника. У конкуренцији млађих пионира ПК „Бјелица“ је освојио 5 медаља, три сребрне: Огњен Миздрак на 100 и 200 прсно као и штафета 4х50 у саставу: Миљан Булајић, Огњен Миздрак, Стефан Декић и Марко Миздрак и две бронзане: Миљан Булајић на 100 и 200 прсно. Шесто одличје за ПК „Бјелицу“ освојио је Лука Вучковић у конкуренцији пионира на 100 метара леђно, где је био трећи а са оствареним временом ушао као најмлађи пливач у финале у апсолутној категорији на тој дистанци.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"