Врбас домаћин Купа нација у боксу за жене

Општина Врбас пружиће пуну подршку организацији III Купа нација, међународног турнира у женском боксу, који је заказан за јануар 2014. у Центру за физичку културу "Драго Јововић". На ово су се обавезали Драган Стијеповић, заменик председника општине Врбас, Јован Панић, председник УО Војвођанског боксерског савеза, Жељко Жмугић, председник Бокс клуба "Чарнок" из Врбаса, и Љубомир Секулић, директор ЦФК "Драго Јововић". Уговор о сарадњи у организацији турнира свечано је данас потписан у згради локалне самоуправе.

"Ова манифестација је значајна прилика за промоцију нашег града, посебно због њеног међународног карактера. Уједно, овакви турнири дају значајан допринос развоју спорта у општини Врбас и жеља нам је да вратимо популарност боксу коју је имао у прошлим временима. Добро је што на овај начин промовишемо женски спорт и надамо се да ће сви гости који нас посете однети из нашег града лепе успомене", рекао је Стијеповић и пожелео нашим такмичаркама успешне резултате.

Председник УО Војвођанског боксерског савеза Јован Панић захвалио је општини Врбас на прихватању да организује III Купа нација. "Врбаски Бокс клуб 'Чарнок' заслужио је својим резултатима, а посебно титулом најбољег женског бокс клуба у Србији у 2013. години, да буде домаћин овог важног турнира. Ово ће бити најјачи турнир у овом спорту у Европи и имаћемо наступе најбољих спортискиња из целог света, од Азије и Африке до Европе, а очекујемо и наступ девојака из Америке. Конкуренција ће бити жестока и надамо се врхунској представи. Такмичиће се око 200 девојака, у три категорије: од 15 до 16 година - јуниорке, од 17 до 18 - младе боксерке, и сениорке, које могу да конкуришу за Олимпијске игре, пошто је женски бокс од Лондона 2012. године олимпијски спорт. То нам даје за право да развојамо и ову дисциплину", рекао је Панић.

Спремност за добар дочек спортискиња, у име Центра за физичку културу "Драго Јововић", изразио је и Љубомир Секулић, директор ове установе. "Спремно дочекујемо све учеснике, и у понуди спортских садржаја и у понуди смештаја. Жеља нам је и да Врбашани испрате овај велики турнир и својим присуством помогну његовом успеху", рекао је Секулић.

Захвалност Војвођанском боксерком савезу на пруженом поверењу исказао је и Жељко Жмугић, председник БК "Чарнок". Потписивању уговора присуствовала је и Галина Петровић, млада боксерка из Врбаса која од сутра наступа на Свестком првенству у Бугарској.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"