Љубо Јалови: Велики рад се исплатио

Навикао је Љубо Јалови спортску јавност у Србији, а посебно у општини Врбас, на успехе и најсјајнија одличја којим се кити на разним турнирима у кик-боксу, али титула светског првака, освојена недавно на првенству у Бразилу, поново је скренула пажњу јавности на овог великог борца и најуспешнијег појединачног спортисту у историји општине Врбас. Јалови је постао првак света у кик боксу, у дисциплини К1 и категорији до 75 кг, на Светском првенству у Сао Паулу, у Бразилу, а у финалу је победио Италијана Јакопа Скаринђела, резултатом 3 : 0.

„Поносан сам на успех који сам остварио у Бразилу. Било је тешко, али целу ову годину сам посветио Светском првенству и тој златној медаљи. Све што сам освојио ове године, Европски куп, Првенство Србије, Балканско првенство, све је на неки начин била увертира за Бразил. Сада када погледам иза себе, стоји осам пуних година озбиљног рада и залагања, како мојег, тако и мог тренера Душана Килибарде, са којим сам прошао све, од првих корака у кик-боксу, до освајања Светског првенства. Било је много победа, било је и пораза који су болели, као пораз у финалу Светског првенства 2011. у Скопљу. Било је страшних повреда и тренутака када сам размишљао и да напустим овај спорт. Али све сам некако то лакше прошао са Душаном, и заиста ми је био велика подршка за све у животу“, каже Јалови. Ипак, велики рад и одрицање, уз таленат и стручни надзор, довели су Љуба на светски трон. „Пут до тога је био веома трновит и тежак, али сада када све саберем, овај успех  мени много више вреди, а златна медаља много сјајније сија. Желео бих да се захвалим и свим људима који су ми помогли да одем у Бразил, свим пријатељима, као и својој породици која ми је увек пружала огромну подршку“, истакао је Љубо Јалови. Он каже да му је један од следећих планова освајање Европског првенства, које се одржава 2014. године у Паризу, јер жели да уједини светску и европску титулу најбољег кик-боксера. За постигнути успех Јалови је награђен признањем Спортског савеза Србије и носи титулу заслужног спортисте Србије, што прати и одређена стипендија.

Душан Килибарда, тренер Љуба Јаловог, уверен је да је златна медаља младог спортисте историјски успех за Врбас и кик-бокс у Србији. „Посебна је драж што је Љубо члан нашег Клуба борилачких спортова Врбас и све нас је у Бразилу представио на најбољи могући начин. Истакао се борбеношћу у свим мечевима, у сваком је био максимално концентрисан и контролисао је ситуацију. Целу 2013. годину подредили смо турниру у Бразилу, а сваки турнир на ком смо се појавили, од Светског купа у Београду, државног првенства, првенства Балкана, на којим је Љубо освајао златне медаље, био је припрема за Бразил. Скоро четири месеца смо имали интезивне припреме, што сами, што у репрезентацији, и на крају се све исплатило“, рекао је Килибарда. Љубо се такмичио у групи од 19 бораца и била су му потребна четири меча за златну медаљу. Међу њима су били најбољи светски кик-боксери, а, према речима Килибарде, пресудила је снажна воља нашег репрезентативца. „Надао сам се уласку у финале, а Љубо је био изричит да само злато може да задовољи његове амбиције и драго ми је да је био у праву. У Бразилу су га сви приметили и већ нам стижу понуде за професионалне мечеве, посебно из Шпаније. Он има професионално искуство из десетак мечева, а у другом мечу на Светском првенству победио је професионалног првака Европе, Француза Банкириа Тоункарау“, рекао је Килибарда и посебно захвалио на сарадњи колегама из репрезентације, тренерима Небојши Милошевићу, Невену Дондуру и Миодрагу Јоцићу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"