Победа РК Врбас у Купу изазивача ЕХФ

У првом мечу трећег кола европског Купа изазивача, рукометаши Врбас Carnexa победили су у хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" шабачку Металопластику 26:25. Реванш меч игра се наредне суботе у Шапцу. Утакмица европског купа била је други сусрет ова два клуба у седам дана, јер су претходног викенда Врбашани и Шапчани одиграли редовну првенствену утакмицу и поделили бодове.

Овога пута рукометаши тренера Владимира Војводића имали су више среће и концентрације у завршници сусрета, па на реванш у Шабац путују са голом предности. Металопластика је своју шансу да се приближи осмини финала Купа изазивача пропустила у првом полувремену, када су испустили предност од 4 поготка. За њу је у тим тренуцима најзаслужнији био десни бек Грујичић. Играчи Врбаса су имали лош проценат шута са 9 метара, али су сваку грешку Металопластике кажњавали брзим контрама. Таква игра у завршници им је донела и суфицит од 2 гола. Ипак, искусни Жикица Милосављевић знао је да казни грешке домаћина, чак су Шапчани имали последњи напад за изједначење, али га нису искористили, па ће у реваншу кренути са -1.

Милосављевић и Грујичић су меч завршили са по 7 погодака, док је код домаћих победи највише допринео пивотмен Милић са 5 голова. Трећи дуел Металопластике и Врбаса у 15 дана, за пролаз у осмину финала Купа изазивача, на програму је следеће суботе, у Шапцу.

{youtube}a9PfKq3w0L8{/youtube}

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"