Све веће интересовање за КБВ "UNITY"

Клуб борилачких спортова „UNITY“ једно је од најмлађих спортских друштава у општини Врбас, али од оснивања 2008. године привлачи велико интересовање разних генерација које желе да да уђу у тајне разних борилачких вештина. У клубу се, под стручним надзором сертификованих оперативних тренера за борилачке спортове Петра Тунгуза и Игора Миловића, усавршавају дисциплине тајландски бокс - Muay Thai, кик бокс и ММА - Mixed Martial Art – Ultimate Fight. Тренутно клуб окупља око 50 чланова, рекреативаца и такмичара, од најмлађих са само седам година, до оних знатно старијих који и поред зрелих година осећају да могу да се посвете овим захтевним дисциплинама.

Чланови клуба су подељени у пет група: две дечија групе, Muay Thai/Kickboxing, MMA и CrossFit. "Такмичари нашег клуба су до сада наступали са великим успехом на такмичењима у земљи и окружењу. Најзначајнији резултат у 2013.години је освајање титуле државног првака у Б класи у кик боксу, категорија 93 кг, дисциплина К1. Титулу је узео наш најуспешнији такмичар Страхиња Денић. Страхиња је и освајач неколико аматерских ММА турнира, а са успехом је наступао и на међународној лиги Тајландског бокса 'Еуролига Muay Thai' у Словачкој, у којој је остварио две победе у прва два кола, али, нажалост, за наставак такмичења клуб није имао довољно средстава. Страхиња, као и наши други такмичари, искуство скупљају на бројним такмичењима у тајландском боксу, кик боксу, ММА и боксу. Једино ограничење су финансије, с обзиром да се клуб издржава од чланарина, од којих плаћа и закуп просторија, реквизити, режијски трошкови и сва путовања, као и средстава самих тренера", каже Петар Тунгуз. Популарност врбаског клуба потврђује и чињеница да у њему тренирају и такмичари из других клубова и градова, као што су Сомбор и Бачка Паланка, а ова сарадња се успоставља због размене искустава и усавршавања у одређеним сегментима борбе. Према речима Тунгута, посебно блиска сарадња успостављена је са клубом “Constrictor” из Куле. У циљу унапређења рада, тренери и активни чланови КБС “UNITY” се непрекидно усавршавају на семинарима водећих бораца из земље и света, а главни тренер Тунгуз је 2012. године провео и 35 дана у једном од 10 најбољих Muay Thai клубова на свету - "Sasiprapa Gym", усавршавајући се у овој древној борилачкој вештини.

"Ове године су по први пут ушли у ринг и два наша нова такмичара: Митар Делибашић и Немања Стеванић. Обојица су забележила по два наступа и две победе: Немања у дисциплини К1, а Митар у ММА. КБС “UNITY” је и технички организатор једног од највећих домаћих аматерских ММА турнира - “Fight Games”, и који је заједнички пројекат нашег и клуба из Кула. Почетком новембра овај турнир је одржан по четврти пут у Центру за физичку културу 'Драго Јововић' у Врбасу. Окупио је велики број клубова и такмичара из земље и окружења. Гледаоци су имали прилике да бесплатно, као и досад, прате 27 квалитетних борби у дисциплинама ММА и К1", каже Тунгуз.

Иако веома активни у такмичарском сегменту спорта, у клубу се посебна пажња посвећује рекреатибном раду. "Имамо велики број рекреативаца. Борилачки спортови веома су добри за стицање одбрамбених вештина, снаге, кондиције, за поправљање линије, а пре свега за добар осећај, с обзиром да се тренинзи одвијају у пријатељској атмосфери. Њој доприноси и чињеница да се у клуб не примају лица склона насиљу и уопште проблематичног понашања. Зато смо и основали Crossfit групу за полазнике које борилачки спортови не привлаче, али желе да побољшају опште физичко стање свог организма, стекну кондицију, повећају снагу и поправе линију кроз вежбе експлозивне снаге, статике и издржљивости. Разноврсности тренинга доприноси и велики број реквизита који нису стандардни део опреме у класичним теретанама", каже Тунгуз.

Иначе, КБС “UNITY” је равноправни члан више спортских савеза: ММА савеза Србије, Војвођанског ММА савеза (чији је суоснивач), Савеза Тајландског бокса Србије, Кик бокс савеза Србије, Кик бокс савеза Војводине, Боксерског савеза Србије и Боксерског савеза Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"