Почео III Куп нација у боксу за жене

Свечаном церемонијом и дефилеом учесника у четвртак је у Врбасу отворен III Куп нација у боксу за жене. У рингу у Центру за физичку културу "Драго Јововић" своју вештину представиће 300 такмичарки из 20 земаља са три континента. Титуле најбољих биће додељене у три узрасне категорије. Боје својих држава браниће такмичарке из Алжира, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Енглеске, Француске, Немачке, Грчке, Мађарске, Индије, Италије, Казахстана, Црне Горе, Русије, Холандије, Пољске, Словачке, Румуније, Словеније и Србије. Турнир организују Бокс клуб Чарнок, Војвођански боксерски савез и Боксерски савез Србије, а под покровитељством општине Врбас и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Част да отворе турнир припала је председнику општине Врбас др Братиславу Кажићу и председник ВБС Јован Панић. "Испред општине Врбас свим такмичаркама и другим учесницима желим угодан боравак у нашем граду и добродошли у храм спорта. Локална самоуправа је са задовољством прихватила да помогне организацију овог међународног турнира и као сваки добар домаћин чинимо све да се угодно осећате у Врбасу. Такмичаркама желимо fair play борбе, да буду квалитетне и да на крају одличја однесу најбоље од њих", рекао је Кажић.

Јован Панић је истакао да је присуство такмичарки из 20 држава увеличало III Куп нација, што доказује да бокс у Србији има перспективу. "Уверен сам да ће следећи Куп нација бити још бољи. Захваљујем општини Врбас и грађанима Врбаса на гостопримиству и позивам их да подрже такмичарке у борбама које нас очекују", рекао је Панић. У име Војвођанског боскерског савеза Панић је уручио плакете Братиславу Кажићу и Миодрагу Јововићу, заменику покрајинске секретарке за спорт и омладину. Добре наступе такмичаркама пожелео је и Јововић, истичући задовољство Покрајинског секретаријата за спорт да учествује у организацији турнира. "Овакви турниру су добродошли у Војводину и ово је прилика да и Центар за физичку културу покаже да је један од најбољих центара у Србији и окружењу", рекао је Јововић.

Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Марија Златовић, директорка Туростичке организације општине Врбас, уручили су поклоне свим учесницима турнира.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"