Ранку Шеву бронза на првенству Србије

Ранко Шево, бодибилдер и спортски тренер из Врбаса, освојио је бронзану медаљу на државном првенству Србије које је одржано у Београду. На овом великом такмичењу Шево је наступао у категорији бодибилдинг мастер - билдери старији од 40 година, а освојеним трећим местом остварио је највећи успех у овом спорту у општини Врбас. Прецизније, у Бодибилдинг и фитнес клубу "Доријан" из Врбаса било је и до сада такмичара који су освајали медаље, али они нису били из општине Врбас, па је Ранкова бронзана медаља најзначајнија медаља за општину Врбас у историји бодибилдинга код нас. Шево је наступао на такмичењу које је организовао Савез Србије за бодибилдинг, бодифитнес, фитнес и аеробик, иначе најјача домаћа федерација која је чланица интернационалне федерације бодибилдера и једина је призната од стране државе.

Шево је био троструки првак Војводине у истој федерацији и вицешампиом Србије у НАБА федерацији, још као сениор, али ово је и његов највећи лични успех. "Кроз квалификациона такмичења пласирао сам се међу пет финалиста и успео да дођем до трећег места. Занимљиво је да сам за ово државно првенство постигао своју најбољу животну форму, иако имам 49 година, и то су ми потврдили сви који су пратили такмичење. Припремао сам се 12 недеља, био на строгој дијети, хранио се само куваном рибом и спанаћем, пио и до 16 литара воде дневно или ни кап у последња два дана пред наступ. Такмичарске припреме бодибилдера су екстремне, иде се из крајности у крајност, и ја сам пред почетак припрема имао 111 килограма, а наступао сам са 84. Међутим, није ми жао због одрицања и уложеног напора јер сам остварио успех којем сам тежио и који сам поставио као циљ", рекао је Шево. Бодибилдер из Врбаса је само недељу дана после Београда учествовао на међународном такмичењу у Новом Саду, у федерацији ВПБР, и освојио сребрну медаљу, иза бодибилдера из Мађарске који је европски првак. "Био сам најбоље пласирани домаћи такмичар и како је ово било квалификационо такмичење, стакао сам право наступа на Светском првенству у Индији. Оно је заказано за крај новембра у Мумбају, али због великих трошкова пута, смештаја и котизације сумњам да ћу моћи да наступим тамо", рекао је Шево.

Иначе, знања из бодибилдинга Шево од 2001. године преноси на младе кроз рад у Бодибилдинг и фитнес клубу "Доријан". "Имали смо доста успеха у разним дисциплинама, а ове године издвојили су се млади Игор Шикора, који је у јуниорској конкуренцији остварио фантастичне резултате, као и Марко Златовић, Данијела Анђић и Љубомир Шарик који су, такође, скренули пажњу на себе у разним дисциплинама. Од ове додине нема нас у систему редовног финансирања из општинског буџета, што нам отежава рад, али ми не одустајемо. Не идемо на сва такмичења, али се увек трудимо да наступимо на оним која се организују у окружењу. У том су нам кроз једнократна издвајања помагали Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Милан Глушац, заменик председника општине Врбас. У пројекцији буџета за наредну годину поново ћемо тражити своје место, на основу добрих резултата из 2014. године, и надам се да ће управо добри резултати бити најбоља препорука за подршку нашем клубу. У сваком случају, нећемо дозволити да се угасимо, борићемо се као и до сада и чекати нека боља времена", рекао је Ранко Шево.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"