Прегршт медаља за пливаче ПК "Бјелица" и ПК "Врбас"

Пливачки два врбаска пливачка клуба, "Бјелица" и "Врбас", остварили су изузетне резултате на пливачким митинзима одржаним у неколико градова претходних недеља. Последњи у низу био је међународни пливачки митинг "Куп Кикинде", а млади пливачи из Врбаса окитили су се бројним медаљама и  иза себе оставили своје вршљаке из многих пливачких клубова Србије.

"У конкуренцији 27 клубова и 503 пливача из Србије, Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске и Хрватске, Пливачки клуб 'Бјелица' освојио је треће место у екипној конкуренцији и 11 медаља, од којих је осам златних, две сребрних и једна бронзана. Освајачи медаља били су: Сара Пављук - шест златних, Дивна Божичић - две златне, Јелена Косовић - сребрна, Миро Расковић - сребрна, и МИлена Мандић - бронзана. Ово је било друго такмичење ове сезоне и видан је константан напредак свих пливача. Сада нам следи још јачи рад и надамо се још бољи резултати на првенствима Војводине и Србије, која ће се организовати почетком следеће године", саопштено је из ПК "Бјелица".

На истом митингу наступали су и пливачи из ПК "Врбас" и као и њихови другови из ПК "Бјелица", освојили бројне медаље. "У тркама је учествовало пет дечака и 12 девојчица, а медаље су освојили: Данијела Грмуша, Јована Милошевић, Вишња Поповић и Јована Ивић - бронзе, затим Вук Догнар, Душан Драгојевић, Милош Фемић и Вукашин Радојичић - сребрне, Ксенија Фемић - злато и бронза, Јована Ивић - бронза, Душан Драгојевић - златна и три бронзане. Ово је почетак сезоне и задовољни смо постигнутим резултатима. Од 20. децембра планирамо припреме на Тари, у хотелу 'Оморика', јер желимо да спремно дочекамо најзначајнија такмичења и поправимо резултате које сада постижемо", саопштено је из ПК "Врбас". Иначе, овај клуб недаввно је освојио шест медаља на међународном ливачком митингу "Анте Ламбаша" у Београду, као и медаље на митингу "Полетарац" у Новом Саду, што је најбоља потврда доброг рада тренера Слободана Жугића и Драгана Башановића.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"